Maşina unui ofiţer ucrainean declarat trădător după ce a coloborat cu ruşii a sărit în aer pe stradă VIDEO

0
0
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Maşina comandantului ucrainean Evgheni Sobolev, care a devenit colaborator al armatei ruse din Herson, a explodat sâmbătă dimineaţă pe o stradă din oraş, informează publicaţii ucrainene şi ruse, care menţionează mai multe postări şi informaţii oficiale publicate pe reţelele sociale.

Autoturismul, un Audi A8, a fost lovit de un dispozitiv explozibil legat de un copac de pe marginea carosabilului şi detonat de la distanţă de luptători din rezistenţa ucraineană, a comunicat consilierul ministrului Afacerilor Interne din Ucraina, Anton Geraşcenko, potrivit War Segodnya, citat de Libertatea.

Sobolev se afla în maşină alături de şoferul său şi de o gardă de corp. În urma exploziei, cei trei au fost răniţi.

 „În prezent, este internat cu răni la ambele picioare. Potrivit datelor preliminare, dispozitivul exploziv a fost montat pe un copac şi controlat de la distanţă”, a declarat Geraşcenko, menţionat de un propagandist rus. 

 „Colaboratorul Sobolev din Herson nu a fost ucis, ci rănit. Din păcate. Conform informaţiilor mele, şi-a pierdut ambele picioare. Nu va putea scăpa nicăieri acum”, a scris pe Telegram Oleksei Honcearenko, adjunct al Poporului, de la Eurosolidarity.  

Agenţia rusă Ria Novosti a scris că „teroriştii ucraineni au încercat să-l elimine pe Sobolev, dar acesta a fost rănit şi a supravieţuit atentatului”. 

Procuratura Generală a Ucrainei i-a comunicat liderului coloniei penale nordice Herson nr. 90, Evgheni Sobolev, pe 5 mai, despre bănuiala de înaltă trădare, potrivit legii marţiale. Pentru înaltă trădare, el riscă 15 ani de închisoare sau condamnare pe viaţă. 

Conform materialelor investigaţiei, Sobolev a început să sprijine ocupanţii ruşi din 23 martie. Totodată, liderul penitenciarului a permis camioanelor care transportau zahăr, făină şi ţigări de fabricaţie rusească să intre pe teritoriul coloniei şi apoi i-a instruit pe deţinuţi să rupă marcajele de pe mărfuri pentru a le comercializa în Herson şi în regiune.  

Conform spuselor procurorilor ucraineni, armata rusă este cazată în colonie şi instituţia le oferă invadatorilor îngrijire şi tratament medical. Mai mult decât atât, Sobolev i-ar fi ajutat pe ocupanţi să stabilească contacte cu alţi oficiali ai regiunii Herson. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite