Marea Britanie trimite o echipă de experţi în crime de război, inclusiv în violenţa sexuală, cu rolul de a ajuta Ucraina în investigaţii asupra atrocităţilor Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victime ale războiului FOTO EPA-EFEI
Victime ale războiului FOTO EPA-EFEI

Marea Britanie va desfăşura o echipă de experţi în crime de război cu scopul de a sprijini Ucraina în investigaţiile asupra atrocităţilor ruse, potrivit unui comunicat publicat de minister, vineri.

Echipa de specialişti va asista guvernul ucrainean în adunarea probelor şi urmărirea penală pentru crime de război şi va include experţi în violenţa sexuală din zona de conflicte.

Ei vor ajunge în Polonia la începutul lunii mai şi se vor întâlni cu parteneri internaţionali, ONG-uri, refugiaţi şi guvernul ucrainean ca să ofere asistenţa necesară.

Anunţul Ministerului britanic de Externe vine în contextul în care Liz Truss vizitează, vineri, Curtea Penală Internaţională de la Haga, pentru a discuta cu preşedintele instanţei judecătoreşti, judecătorul Piotr Hofmanski, şi pentru a reafirma sprijinul deplin al Regatului Unit în vederea investigării şi urmăririi penale a cazurl crimelor de război şi a utilizării violenţei sexuale, nu doar în conflictul din Ucraina, ci în întreaga lume.

”Rusia a dovedit barbarie în Ucraina şi a comis atrocităţi josnice, inclusiv împotriva femeilor. Expertiza britanică va ajuta la descoperirea adevărului şi va cere regimului lui Putin să răspundă pentru acţiunile sale. Se va face dreptate”, a afirmat Truss.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite