Marea Britanie. Laburiştii cer alegeri anticipate după ce Partidul Conservator s-a clasat pe locul cinci la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat duminică seară că alegerile europarlamentare au întărit ideea că ar trebui organizat un nou referendum pe tema Brexit, după ce partidul condus de prim-ministrul Theresa May s-a situat pe al cincilea loc, relatează Reuters.

„După trei ani de eşec al Partidului Laburist în ceea ce priveşte ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aceste alegeri întăresc ideea organizării unui nou referendum. În următoarele zile vom discuta în cadrul partidului şi vom reflecta asupra rezultatelor”, a declarat Jeremy Corbyn.

„Conservatorii se destramă şi nu sunt capabili să guverneze, iar problema va trebui să se întoarcă la cetăţeni, chiar dacă va fi prin alegeri generale sau un referendum. Partidul Laburist va reuni ţara divizată”, a adăugat liderul partidului de opoziţie din Marea Britanie.

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, se situează pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar din Marea Britanie, cu 31,8% dintre voturi, conform rezultatelor preliminare.

 După numărarea a aproximativ jumătate dintre voturile exprimate, al doilea loc este ocupat de Liberal Democraţi, cu un procent de 20,40%.

Pe locul trei se situează Partidul Laburist, condus de Jeremy Corbyn, cu 14,05% dintre voturi, iar locul al patrulea este ocupat de Partidul Verde, cu 11,09% dintre voturi.

Partidul condus de prim-ministrul Theresa May s-a clasat pe locul cinci, cu un procent de 9,1%, ceea ce înseamnă că nu vor mai obţine niciun loc în Parlamentul European.

Nigel Farage a transmis că partidul său se îndreaptă spre victorie şi a anunţat că doreşte un rol în negocierile pentru Brexit. De asemenea, liderul Partidului Brexit a transmis că se pregăteşte pentru alegeri generale.

„Conform informaţiilor primite, Partidul Brexit se descurcă bine. Se pare că va fi o victorie importantă”, a declarat Farage, menţionând că rezultatele de duminică reprezintă un semnal de alarmă petru Parlamentul britanic.

„Dacă nu părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, scorul pe care l-aţi văzut azi pentru Partidul Brexit va fi repetat în cadrul alegerilor generale, pentru care ne pregătim”, a adăugat liderul partidului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite