Marea Britanie impune prezentarea unui test Covid negativ la intrarea în ţară. Măsura, valabilă şi pentru vaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maxim două zile de la sosire.
În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maxim două zile de la sosire.

Toate persoanele care intră în Marea Britanie trebuie să prezinte un test Covid negativ, inclusiv persoanele vaccinate, au decis autorităţile britanice sâmbătă. Măsura este menită de a preveni apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului. În această ţară, până în acest moment au fost confirmate 160 de cazuri cu noua tulpină, relatează BBC şi Reuters.

Regula privind testarea obligatorie înainte de plecarea către Marea Britanie intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi la ora 04.00 GMT. Astfel, persoanele care călătoresc către această ţară vor trebui să prezinte un test negativ de tip PCR sau ''lateral flow'', efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maxim două zile de la sosire, potrivit Agerpres. 

Ministrul britanic al sănătăţii a anunţat de asemenea că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie alături de Africa de Sud şi alte ţări africane, persoanele care vin în Marea Britanie dinspre acestea fiind izolate 10 zile în hoteluri de carantină. El a precizat că Nigeria este, după Africa de Sud, a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron legate de călătorii.

 Datele preliminare privind varianta Omicron sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite