Marea Britanie impune noi sancțiuni pentru a reduce eforturile de război ale Rusiei

0
Publicat:

Marea Britanie a decis marţi sancţiuni împotriva unui producător de drone din Iran şi a mai multor alte companii străine acuzate că aprovizionează Rusia cu arme şi cu componente destinate industriei sale militare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Noul pachet de sancțiuni vizează include 25 de persoane şi societăţi din Iran, Turcia, Belarus, Slovacia, Elveţia, Emiratele Arabe Unite şi Rusia.

„Sancţiunile puternice de astăzi vor diminua şi mai mult arsenalul Rusiei şi vor strânge plasa lanţurilor de aprovizionare pe care se sprijină industria de apărare a lui Putin pusă acum în dificultate”, a declarat șeful diplomației britanice, James Cleverly.

Producătorul iranian de drone Paravar Pars şi şapte dintre managerii săi, deja sancţionaţi de Statele Unite în februarie, se află pe noua listă de sancţiuni a Marii Britanii.

Sancțiunile le interzic entităţilor britanice să participe la aranjamente de cooperare cu persoanele sau companiile aflate pe listă. De asemenea, companiilor și persoanelor sancționate le sunt îngheţate activele din Marea Britanie.

Această ţară a sancţionat peste 1.600 de persoane şi companii de când Rusia a declanşat războiul la scraă largă în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite