Marea Britanie îi sancţionează pe liderii pro-ruşi din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Marea Britanie a anunţat, miercuri, că a sancţionat încă 206 de persoane ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv 178 de persoane despre care a precizat că au fost implicate în susţinerea regiunilor separatiste pro-ruse din Ucraina, relatează Reuters.

Ministerul Afacerilor de Externe din Marea Britanie a informat că printre persoanele sancţionate se numără Alexander Ananchenko şi Serghei Kozlov, pe care i-a descris drept premierul şi preşedintele autoproclamaţi ai guvernului aşa-numitelor republici populare Doneţk şi Lugansk.

Au fost vizaţi şi alţi membri ai familiei oligarhilor ruşi, inclusiv Pavel Ezubov, vărul miliardarului rus Oleg Deripaska şi Nigina Zairova, asistentul executiv al omului de afaceri Mihail Fridman.

Maria Lavrova, soţia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, este supusă unei interdicţii de călătorie şi îngheţare a activelor.

”În urma oribilelor atacuri cu rachete asupra civililor din estul Ucrainei, astăzi îi sancţionăm pe cei care susţin regiunile separatiste ilegale şi sunt complici la atrocităţi împotriva poporului ucrainean”, a declarat ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

”Vom continua să îi vizăm pe toţi cei care ajută şi susţin războiul lui Putin”, a mai subliniat ea.

Guvernul va continua săptămâna aceasta elaborarea legislaţiei pentru a interzice importul produselor de fier şi oţel, precum şi exportul de tehnologii cuantice, materiale avansate şi bunuri de lux.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite