Mafia italiană, în vizorul Suveranului Pontif

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc Foto: EPA
Papa Francisc Foto: EPA

Papa Francisc a criticat, luni, la Vatican, într-o întrevedere cu reprezentanţii Direcţiei Naţionale Antimafia şi Antiterorism din Italia,  banii „pătaţi de sânge“ obţinuţi pe căi ilicite de organizaţiile mafiote italiene, transmite AFP.

„Îi cer lui Dumnezeu, drept şi plin de îndurare, să atingă inimile bărbaţilor şi femeilor din diverse organizaţii mafiote, astfel încât aceştia să înceteze să mai facă rău, să se convertească şi să-şi schimbe viaţa“, a declarat Suveranul Pontif.

„Banii din afaceri mafiote murdare şi din crime sunt bani pătaţi de sânge, care aduc o putere malefică“, a adăugat Papa Francisc.

„Fenomenul mafiot, care este expresia unei culturi a morţii, trebuie contracarat şi combătut. (...) Societatea are nevoie să fie curăţată de corupţie, de contrabanda cu stupefiante şi arme şi de traficul de fiinţe umane printre care se află şi copii transformaţi în sclavi“,  a mai spus Suveranul Pontif.

În luna martie a anului 2015, în timpul unei vizite istorice la Napoli, Papa a condamnat organizaţiile mafiote spunând că acestea „exploatează şi corup tinerii“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite