Luptele sângeroase pentru controlul orașului Bahmut: imagini filmate de soldații ucraineni VIDEO

0
Publicat:

Rusia a anunțat duminică că grupul de mercenari Wagner sprijinit de trupele aeriene au capturat încă două blocuri din Bahmut, în ceea ce se dovedeşte a fi, pentru ambele părţi, cea mai lungă şi mai mortală bătălie a războiului din Ucraina. Luptele sângeroase din acest oraș ucrainean continuă din vara anului trecut. 

Luptele sângeroase pentru controlul orașului Bahmut continuă FOTO: Captură Video
Luptele sângeroase pentru controlul orașului Bahmut continuă FOTO: Captură Video

Scene ce surprind lupta pentru Bahmut au devenit virale pe rețelele de socializare. În imaginile de pe camerele video montate pe echipamentul soldaților ucraineni se poate observa bătălia pentru fiecare stradă și clădire din oraș.

Într-un alt videoclip, publicat luni, o dronă care survolează orașul Bahmut surprinde dimensiunea dezastrului în urma bombardamentelor care au loc de mai bine de jumătate de an, potrivit Digi24. 

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipele de asalt Wagner au ocupat două blocuri în părţile de nord-vest şi de sud-est ale oraşului Bahmut, care a fost în mare parte distrus în lupte. A adăugat că unităţile de paraşutism ale armatei ruse au sprijinit luptătorii Wagner blocând forţele ucrainene pe flancuri.

Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au efectuat atacuri în Bahmut și că forțele ucrainene au respins forțele ruse la vest de Bahmut, lângă Khromove (imediat la vest) și Ivanivske (6 km vest).

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, colonelul Serhiy Cherevatîi, a raportat că forțele ruse aruncă recruți penali pe front, în timp ce forțele convenționale sunt mai precaute. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au avansat în nordul, centrul și sudul Bakhmut, inclusiv la sud de uzina AZOM din centrul Bahmut, pe 15 aprilie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite