Lukaşenko ameninţă Occidentul după ce a anunţat că avioanele belaruse pot fi echipate cu arme

0
Publicat:

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, care a anunţat vineri că avioanele Sukhoi SU-24 ale armatei belaruse au fost adaptate pentru a putea fi echipate cu arme nucleare, a avertizat că va da un ''răspuns instantaneu'' Occidentului în cazul vreunei acţiuni împotriva ţării sale, conform Agerpres.

Belarusul susţine Rusia în războiul acesteia contra Ucrainei FOTO EPA-EFE
Belarusul susţine Rusia în războiul acesteia contra Ucrainei FOTO EPA-EFE

''Trebuie să ştie (în Occident) că niciun elicopter şi niciun avion nu-i va salva dacă ei continuă direcţia de confruntare'', a indicat Lukaşenko în faţa presei, afirmând că SUA, ca parte a NATO, deplasează în prezent tehnologie militară către estul Europei.

Preşedintele belarus a amintit că el şi omologul său rus Vladimir Putin au declarat odată că avioanele Sukhoi SU-24 vor fi convertite pentru a putea fi echipate cu arme nucleare, iar acest program a fost acum realizat.

''Credeţi că vorbim ca să ne aflăm în treabă? Totul este pregătit'', a spus Lukaşenko, asigurând însă că el nu ameninţă pe nimeni şi a admis că nu există la ora actuală ameninţări pentru Belarus dinspre Polonia.

''Nu toţi sunt nebuni în Polonia. Chiar dacă (preşedintele polonez Andrzej) Duda şi-a pierdut minţile, militarii nu sunt proşti şi înţeleg care ar putea fi răspunsul'', a remarcat preşedintele belarus.

El a spus în continuare, făcând referire la alianţa ţării sale cu Rusia, că militarii ştiu că nu pot agrava relaţiile cu Belarus, ''întrucât aceasta presupune agravarea relaţiilor cu o uniune statală dotată cu arme nucleare''.

''Dacă încep să creeze probleme sau ceva mai rău Belarusului, răspunsul va fi instantaneu'', a concluzionat el.

Belarusul susţine Rusia în războiul acesteia contra Ucrainei, teritoriul belarus fiind la începutul invaziei platforma de lansare a ofensivei ruse în nordul Ucrainei, zonă de unde între timp trupele ruse s-au retras pentru a se concentra în schimb pe estul şi sudul acestei ţări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite