Lukaşenko afirmă că masacrul de la Bucea a fost o „operaţiune psihologică specială” a Marii Britanii

0
0
Preşedintele Belarusului a spus că măcelul de la Bucea a fost o „operaţiune psihologică specială” a Marii Britanii. FOTO EPA-EFE
Preşedintele Belarusului a spus că măcelul de la Bucea a fost o „operaţiune psihologică specială” a Marii Britanii. FOTO EPA-EFE

Aleksandr Lukaşenko a afirmat, marţi, că măcelul de la Bucea care a zguduit opinia publică internaţională a fost efectul unei „operaţiuni psihologice speciale a Marii Britanii”, potrivit Ukrayinska Pravda.

„(...) Este ca în Bucea, toată lumea ţipă. A fost necesar să se introducă un alt pachet (n.r. de sancţiuni). Astăzi am discutat în detaliu această operaţiune psihologică specială a lor, care a fost efectuată de britanici”, a declarat Lukaşenko, citat de agenţia Interfax

„Dacă aveţi nevoie de adrese, parole, prezenţe, numere de maşini, mărci de maşini, pe care au ajuns în Bucha şi cum au făcut-o, FSB-ul Rusiei vă poate furniza aceste material”, a continuat el, fiind prezent la o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele rus, în timpul unei vizite a celor doi în Orientul Îndepărtat Rus. 

   

În cadrul aceleiaşi vizite cu ocazia sărbătoririi Zilei Cosmonauticii în Rusia, Putin a informat că Rusia îşi va elabora propriul program lunar alături de Belarus. 

Preşedintele Belarusului vorbeşte de o „operaţiune britanică” la Bucea, iar preşedintele Rusiei de un „fals”

Fiind întrebat despre măcelul civililor din oraşul ucrainean Bucea de către trupele armate ruse, Vladimir Putin a dezaprobat acuzaţiile. 

Ba mai mult, Putin a comparat situaţia cu acuzaţii privind utilizarea armamentului chimic de către regimul lui Bashar al-Assad în Siria. 

„Avem acelaşi fake (fals) la Bucea”, a afirmat preşedintele rus. 

De asemenea, Putin a lăudat „curajul şi eficienţa” militarilor ruşi din Ucraina, despre care a afirmat că utilizează cele mai moderne arme.  

Kremlinul a spus că „nu a avut de ales” în ceea ce priveşte demararea „operaţiunii militare speciale”. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite