Lovituri grele, dar de succes pentru forțele ucrainene în Harkov. Imagini cu distrugerea unui blindat rusesc VIDEO

0
Publicat:

Soldații brigăzii 92 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei s-au remarcat prin acțiuni de succes în regiunea Harkov, unde au reușit să recucerească zeci de localități, conform publicației Glavred. Într-un videoclip distribuit pe Twitter, Brigada a 92-a mecanizată a armatei Ucrainei arată cum a reușit să distrugă un vehicul blindat rusesc, după lupte crâncene.

Blindatul rusesc al brigăzii 200 de puști mecanizate a fost distrus Foto: Captură video
Blindatul rusesc al brigăzii 200 de puști mecanizate a fost distrus Foto: Captură video

Pentru a opri ofensiva ucraineană în regiunea Harkov, comandamentul rus a efectuat o serie întreagă de contraatacuri, a concentrat rezerve din componența brigăzii 200 de puști motorizate, brigăzii 55 de puști motorizate, un batalion separat „Baikal” din Buriația, detașamentul „Rusych”, cu o cantitate semnificativă de artilerie blindată, potrivit corespondentului militar Yuriy Butusov.

În videoclipul distribuit pe Twitter este surpins momentul distrugerii un blindat rusesc al brigăzii 200 de puști motorizate, în satul Petropavlivka, raionul Kupeansk.

Astfel, în imagininile filmate cu o dronă se vede cum forțele ucrainene lovesc cu artilerie de 122mm un blindat rusesc, provocând o explozie. Cum acesta a continuat să tragă militarii brigăzii 92 mecanizate au apelat la grenade și explozibil lansat cu drona, reușind după câteva minute să îl distrugă.

Aici, forțele ucrainene au învins trupele ruse, ridicând victorios drapelul albastru cu galben, după cum a anunțat și președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul de miercuri seara, notează Censor.net.

„Numai în această zi [5 octombrie] în regiunea Herson, localități precum Novovoskresenske, Novogrigorivka și Petropavlivka au fost eliberate de pseudo-referendum și stabilizate. Mișcarea continuă”, a declarat Zelenski. 

De altfel, potrivit corespondentului militar, în urma luptelor din această zonă, forțele ucrainene au reușit printre altele și să captureze și un blindat rusesc nou.

„Brigada 92 a învins rezistența rușilor. A capturat noi trofee - printre altele, un blindat BMP rusesc nou-nouț cu turelă Berezhok", a adăugat Butusov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite