Liz Truss afirmă că Putin a făcut o greșeală strategică invadând Ucraina

0
Publicat:

Liz Truss, noul premier britanic, a declarat că Putin a făcut o greșeală strategică atunci când a ales să invadeze Ucraina. Anunțul președintelui rus privind mobilizarea rușilor pentru susținerea războiului arată că acesta a fost "păcălit".

Liz Truss afirmă că Putin a făcut o greșeală strategică invadând Ucraina FOTO Getty Images
Liz Truss afirmă că Putin a făcut o greșeală strategică invadând Ucraina FOTO Getty Images

„A făcut o greşeală strategică invadând Ucraina”, a afirmat Truss, în primul său interviu pentru o televiziune americană, CNN, potrivit Digi24

Premierul britanic crede că Putin a fost păcălit de ucraineni și nu se aștepta la o contraofensivă atât de puternică din partea poporului ucrainean. Acest lucru l-a făcut pe Putin să apeleze la mobilizarea cetățenilor ruși pentru a susține războiul de pe teritoriul Ucrainei. 

„Cred că a fost păcălit de ucraineni. I-am văzut pe ucraineni continuând să respingă ofensiva rusă. Şi cred că el nu a anticipat puterea reacţiei lumii libere”, a adăugat Liz Truss.

Legat de amenințările lui Putin, Truss a spus că liderii occidentali ”nu ar trebui să asculte zăngănitul său de sabie şi ameninţările sale fictive”. Ea consideră că este necesară sprijinirea Ucrainei și impunerea unor noi sancțiuni Rusiei.

Legat de parteneriatul cu conducerea de la Washington, Liz Truss a declarat în timpul interviului că SUA „este un partener incredibil de apropiat”. Ea nu a mai revenit asupra unor comentarii controversate pe care le-a făcut atunci când ocupa funcția de secretar de stat pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare. În urmă cu ceva vreme Truss descria relația cu SUA ca fiind una "specială, dar nu exclusivă". 

 „Cred că relaţia noastră este specială şi este tot mai importantă într-o perioadă în care ne confruntăm cu ameninţări din partea Rusiei, cu o asertivitate sporită a Chinei. Suntem, ambele, democraţii care preţuiesc libertatea. Avem o legătură atât de puternică”, a declarat premierul britanic. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite