Liber la incest în Germania?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul de Etică din Germania recomandă abrogarea legii împotriva incestului
Consiliul de Etică din Germania recomandă abrogarea legii împotriva incestului

Legile anti-incest germane ar putea fi abolite după ce Consiliul de Etică din Germania spune că relaţiile sexuale dintre fraţi şi surori ar trebui să fie legale.

Un comitet de etică guvernamental spune că legile anti-incest germane sunt o intruziune inacceptabilă în dreptul oamenilor la un act sexual liber consimţit, notează „The Telegraph“.

Legea nu este un mijloc potrivit de a menţine un tabu social. Dreptul fundamental al sexului liber consimţit între adulţi ar trebui să cântărească mai mult decât ideea de protejare a familiei“, se arată într-un comunicat al Consiliului German de Etică.

Intervenţia Consiliului este un rezultat al unui caz de notorietate din Germania în care un frate şi o soră care trăiau ca parteneri, în Saxonia, au făcut patru copii. Cei doi crescuseră separat şi s-au întâlnit doar când fratele, identificat doar ca Patrick S., era adult, iar sora sa, Susan K., avea 16 ani.

Patrik S. a fost condamnat la peste trei ani închisoare pentru incest, iar cuplul nu a reuşit să anuleze verdictul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Familia a fost forţată să trăiască separat după ce tribunalele au concluzionat că trebuie protejaţi copiii de consecinţele relaţiei lor. Doi dintre copiii cuplului au dizabilităţi. 

Din punct de vedere medical, se crede că actul sexual incestuos are un risc mare de a rezulta în copii cu anormalităţi genetice. Însă Consiliul de Etică a respins acest argument pe baza faptului că altor cupluri neincestuoase, dar afectate din punct de vedere genetic, nu li se interzice să aibă copii. Consiliul spune că şi-a bazat recomandarea pe studii extinse care au descoperit că multe cupluri incestuoase sunt forţate să trăiască în secret.

Într-un alt caz, citat de Consiliul de Etică din Germania, s-a descoperit că o femeie este şantajată de tatăl şi de fostul soţ, care o ameninţau că îi vor lua copiii dacă nu pune capăt relaţiei cu fratele său vitreg.

Incestul rămâne ilegal multe ţări europene, inclusiv în România, deşi Franţa a abrogat legile acestea sub conducerea lui Napoleon I. 

În jur de 2% din nemţi au avut „experienţe incestuoase“, potrivit unei estimări făcute de Institutul Max Planck. Însă un purtător de cuvânt al partidului Creştin Democrat aflat la putere în Germania, din care face parte şi cancelarului german Angela Merkel, a spus că nu prea există şanse ca Guvernul să adopte recomandările Consiliului de Etică.

Abrogarea incestului dintre frate şi soră ar trimite un mesaj greşit. Eliminarea ameninţării cu pedeapsa penală împotriva actelor de incest din cadrul familiei ar fi o decizie împotriva dezvoltării normale şi protejate a copiilor“, spune Elisabeth Winkelmeier-Becker, purtător de cuvânt al partidului aflat la putere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite