Legea bugetului din Italia. Cum poți obține un venit de cetățenie mai mare de 3.000 de euro

0
Publicat:

O măsură de protecție luată de autoritățile italiene vizează persoanele care nu au venituri, pentru a le ajuta să depășească sărăcia și greutățile sociale. Alții însă, mai critici, spun că această lege încurajează lenea.

Cîștiguri de până la 3.000 de euro  FOTO Shutterstock
Cîștiguri de până la 3.000 de euro FOTO Shutterstock

În Legea bugetului din Italia însă au fost introduse aceste noutăți care permit rotunjurea venitului de cetățenie la 3.000 de euro.

Din 2019, când a apărut, venitul de cetățenie este plafonat la suma de 780 de euro. Însă este suma pentru o singură persoană. Iar suma crește mult peste 1.000 e euro în familiile cu mai mulți membri.

Desigur, după cheltuielile cu chiria, suma nu depășește 500 de euro, ceea ce nu este prea mult pentru  persoană. Astfel, scrie Știri Diaspora, venitul de cetățenie a suferit câteva modificări. În primul rând, legiuitorul a început să ia în considerare doar familiile cu minori, persoanele cu handicap sau cele care au peste 60 de ani. Măsura a fost luată pentru a nu fi încurajată lenea.

De asemenea, a fost introdusă și posibilitatea de a merge la muncă, mai ales în sezonul estival și fără a risca să piardă beneficiul.

Pentru a contracara lipsa de personal de care se plâng de ani de zile unitățile turistice, guvernul a decis să permită persoanelor care beneficiază de venitul de cetățenie să meargă la muncă în timpul verii, luând un salariu de până la 3.000 de euro, fără a suferi micșorarea subvenției.

Până acum, venitul mai mare din muncă ajungea să afecteze cu 80% cuantumul venitului de cetățenie. Mai precis, cu cât mai mare ea venitul din muncă, cu atât se reducea venitul de cetățenie. Iar unele persoane care  acceptau propunerile de muncă sezonieră, îl pierdeau de tot. Astăzi, în schimb, cu aceste modificări, nu mai există riscul să piardă acest beneficiu pentru munca sezonieră în care încaseză maximum 3.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite