Cum vor arăta oamenii care lucrează de acasă, peste 70 de ani FOTO
0Viitorul muncii de acasă nu arată deloc bine. Un model 3D, ilustrație a felului în care vor ajunge oamenii care lucrează de la domiciliu, până în anul 2100, a șocat întreaga lume.
Munca de acasă a fost, cândva, considerată un privilegiu, însă odată cu pandemia de Covid-19, a devenit o normalitate, pentru milioane de oameni, din întreaga lume. Care este viitorul?
Furniture At Work a dezvăluit cum ar putea arăta lucrătorii la domiciliu până în anul 2100 – și nu deloc este o priveliște frumoasă. Vorbim despre un aspect de-a dreptul grotesc: ochi umflați, cocoașă și mâini asemănătoare cu niște gheare, conform Daily Mail.
Efectele muncii de acasă asupra fizicului și psihicului
Modelul lor, numit Anna, arată cum nu se poate mai rău.
„Anna prezintă multe efecte fizice, din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste, evidențiind și potențiale probleme de sănătate mintală”, a transmis Furniture at Work.
Echipa a creat-o pe Anna în urma cercetărilor de la Universitatea din Leeds, care au descoperit că o treime dintre lucrătorii la domiciliu din Marea Britanie nu dispun de suficient spațiu și condiții optime pentru lucrul de acasă.
„Pentru a vizualiza efectele de a nu avea un loc adecvat pentru a lucra acasă, Furniture At Work a folosit cercetări științifice și a lucrat cu experți în domeniul sănătății pentru a dezvălui cum ar putea arăta viitorul unui lucrător de la distanță”, au mai adăugat reprezentanții companiei.
Lucrul din pat a făcut-o pe Ana să aibă spatele cocoșat cu umerii lăsați, iar din cauza petrecerii a prea mult timp în fața ecranului, ea are ochii umflați. Orele nenumărate în care a stat cu mâna încolăcită în jurul mouse-ului i-au făcut degetele să se îndoaie precum o gheară.
Ea a căzut, de asemenea, victima creșterii în greutate, a unui sistem imunitar slab, din cauza aerului proaspăt insuficient, a anxietății și a depresiei.
Sfaturile experților: regula 20-20-20
Pe baza constatărilor, medicii îi îndeamnă pe lucrătorii la domiciliu să ia măsuri pentru a se menține sănătoși.
„Lucrătorii de la distanță ar trebui să facă pauze regulate pentru a-și întinde și a mișca corpul, pentru a evita durerile de spate și de gât”, a declarat Brian Clark, fondatorul United Medical Education.
De asemenea, el spune că ideal ar fi să avem acasă un spațiu special pentru lucru.
„Configurarea unui spațiu de lucru desemnat cu mobilier ergonomic este, de asemenea, importantă pentru stabilirea unor limite clare între muncă și timpul personal”, susține el.
Sarah Gibson, directorul Proactive Healthcare, recomandă regula „20-20-20”. Aceasta presupune ca, după fiecare 20 de minute de privit în ecran, să ne mutăm privirea timp de 20 de secunte, timp în care să ne concentrăm asupra unui obiect aflat la 20 de metri distanță.