Kuleba, despre salutul dintre premierul ungar și Putin: „Sper că Orban s-a spălat măcar pe mâini după”

0
Publicat:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a comentat vineri întâlnirea dintre premierul ungar, Viktor Orban, și președintele rus, Vladimir Putin, care a avut loc la Beijing. Kuleba a spus că speră că Orban și-a spălat și dezinfectat mâinile după ce a dat mâna cu Putin,

Viktor Orban și Vladimir Putin s-au întâlnit la Beijing FOTO EPA EFE
Viktor Orban și Vladimir Putin s-au întâlnit la Beijing FOTO EPA EFE

Putin și Orban s-au întâlnit în China pe 17 octombrie. A fost prima întâlnire dintre Putin și un lider al unui stat membru al UE, după mai bine de un an, și prima întâlnire cu un lider al unui stat NATO de la începutul războiului pe scară largă.

„Sper că Orban și-a spălat și dezinfectat măcar mâinile după ce a dat mâna cu Putin”, a declarat Dmitro Kuleba, potrivit pravda,com.ua. Discuțiile dintre Putin și Orban i-au determinat pe ambasadorii NATO la Budapesta să organizeze o întâlnire, pe fondul îngrijorărilor legate de apropierea dintre Ungaria și Rusia.

„Suntem cu toţii îngrijoraţi că premierul ungar se întâlneşte cu preşedintele Putin, în timp ce Rusia duce un război de agresiune împotriva Ucrainei”, a declarat ambasadorul american în Ungaria, David Pressman, intervievat de Radio Free Europe.

Este îngrijorător faptul că Ungaria a ales să coopereze cu Kremlinul în acest mod, a apreciat el, denunţând de asemenea utilizarea de către Viktor Orban a sintagmei „operaţiune militară” referitor la războiul Rusiei în Ucraina, aşa cum îşi numeşte Kremlinul invazia în ţara vecină.

Dacă va fi necesar, „vom împărtăşi aliaţilor noştri preocupările noastre în materie de securitate”, a adăugat Pressman.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite