Kievul nu vrea să înceapă negocierile de pace până când Rusia nu-și retrage trupele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial ucrainean de rang înalt a exclus, vineri, 17 februarie, orice negocieri de pace cu Moscova dacă Rusia nu îşi va retrage trupele din Ucraina.

Mihailo Podoliak susțien că Rusia trebuie să-și retragă trupele FOTO president.gov.ua
Mihailo Podoliak susțien că Rusia trebuie să-și retragă trupele FOTO president.gov.ua

Ucraina a reiterat poziţia Kievului înainte de Conferinţa de Securitate de la Munchen ce ar urma să se concentreze pe războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei, informează Reuters.

„Pentru dezincriminarea politicii globale şi pentru o adevărată securitate globală, războiul trebuie să se încheie cu victoria Ucrainei", a scris într-un tweet Mihailo Podoliak, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Negocierile pot începe atunci când Rusia îşi va retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei. Alte opţiuni nu vor face decât să-i dea Rusiei timp să-şi regrupeze forţele şi să reia ostilităţile în orice moment", a atenţionat Podoliak.

Joi, într-un interviu acordat BBC, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus din nou orice acord de pace cu Rusia care să implice vreo cedare către aceasta din teritoriul Ucrainei.

Cancelarul federal german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi vicepreşedinta SUA Kamala Harris se numără printre oficialii importanţi aşteptaţi să participe la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite