Kievul îi avertizează pe ruși că Putin ar putea aproba atacuri sub steag fals pentru ziua de 9 mai

0
Publicat:

Serviciile secrete ucrainene au avertizat că Rusia ar putea pregăti „posibile provocări” pentru ziua de 9 mai, când se marchează aşa-numita Zi a Victoriei împotriva Germaniei naziste.

Putin, la parada militară de 9 mai din anul 2022 FOTO EPA-EFE
Putin, la parada militară de 9 mai din anul 2022 FOTO EPA-EFE

„Statul agresor alege date simbolice pentru provocările sale. Serviciile speciale ruse le pot pregăti pentru 9 mai pe teritoriul Federaţiei Ruse şi Belarus”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, Andrii Iusov, citat de Ukrinform.

Potrivit lui Iusov, din 2014, când Rusia a anexat ilegal de la Ucraina peninsula Crimeea, regimul de la Moscova foloseşte această strategie în jurul zilei în care se aniversează înfrângerea celui de-al Treilea Reich, eveniment care a grăbit finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Provocările serviciilor speciale ruse pot fi îndreptate împotriva populaţiei civile ruse la date importante, cum este 9 mai”, a avertizat Andrii Iusov.

Capitularea celui de-al Treilea Reich a fost semnată la Karlshorst, la periferia Berlinului, în noaptea de 8 spre 9 mai 1945, la câteva zile după sinuciderea lui Adolf Hitler şi a soţiei sale, Eva Braun, pe 30 aprilie.

Germania şi multe alte naţiuni marchează finalul celui de-al doilea Război Mondial în Europa pe 8 mai, în timp Rusia continuă tradiţia Uniunii Sovietice și marchează acest moment în data de 9 mai, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite