Kiev: Peste 50.000 de militari ruși au fost uciși în război

0
Publicat:

Kievul afirmă că armata rusă a pierdut peste 50.000 de militari în peste șase luni de război în Ucraina, relateaza dpa.

Peste 50.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în război / Foto Arhivă
Peste 50.000 de soldați ruși ar fi fost uciși în război / Foto Arhivă

De asemenea, armata ucraineană afirmă că a distrus 2.077 de tancuri, 4.484 de vehicule blindate, 236 avioane şi 207 elicoptere ruseşti. Cifrele nu au putut fi confirmate de o sursă independentă.

Pe de altă parte, Ministerul britanic al Apărării estimează că circa 25.000 de militari ruşi au fost ucişi în războiul din Ucraina. Rusia nu a oferit de mult timp o informație cu privire la pierderile sale din război.

Separatiştii pro-ruşi din Doneţk au anunţat vinerea trecută că pierderile lor se ridică la doar 2.900 de oameni de la începutul invaziei în luna februarie, scrie Agerpres.

Conform cifrelor publicate de Kiev în legătură cu pierderile sale, circa 9.000 de militari ucraineni au fost ucişi şi 7.000 sunt daţi dispăruţi.

Rusia a pătruns pe teritoriul Ucrainei la sfârşitul lunii februarie şi de atunci a preluat controlul unor zone întinse din estul şi sudul Ucrainei.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a raportat până acum peste 5.700 de civili ucişi, însă, la fel ca şi Kievul, presupune că există un număr mult mai mare de victime în rândul civililor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite