Jean-Marie Le Pen: „veţi fi nevoiţi să schimbaţi numele promenadei englezilor în romenadă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, cel care a stârnit un val de proteste în urma declaraţiilor sale împotriva romilor, a reluat tema imigranţilor marţi, în cadrul unei întâlniri la Nisa, unde s-a întrebat retoric dacă promenada englezilor va fi redenumită, în curând, „romenadă”, informează Le Figaro.

În timpul conferinţei de presă, Jean-Marie Le Pen a criticat recenta decizie judecătorească care prin care sunt plătite despăgubiri de 75 de euro pe zi pentru romii strămutaţi din taberele lor şi fără a avea unde să locuiască.

În Romania, acest anunţ a provocat un val de entuziasm fanatic pentru a pleca (n.r. – din România), plecare până în prezent limitată. Zeci de mii, sute de mii de romi vor pleca pentru a reveni la noi şi să găsească prosperitatea. Într-adevăr, 75 de euro pe zi, pe cap de locuitor, este un miracol pentru ei”, a afirmat Jean-Marie Le Pen.

 „Într-o zi veţi fi nevoiţi să schimbaţi numele promenadei englezilor în romenadă, pentru că aşa de mulţi vor răspunde cererii lansate de magistratură”, a adăugat liderul extremist.

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, a afirmat pe 4 iulie că, prezenţa romilor la Nisa este „iritantă” şi „parfumată” şi a prezis că circa  „50.000 de romi” vor veni să se instaleze acolo în 2014.

Afirmaţiile sale au făcut obiectul unei plângeri, marţi dimineaţă, depusă de „SOS Racisme” la Înalta Curte din Nisa pentru „incitare la ură şi discriminare etnică”.

Ignorând plângerea de depusă de „SOS Racisme”, despre care afirmă că „este datoria lor de lupta împotriva francezilor”, Le Pen a reluat discursul său: „Am spus că prezenţa lor este iritantă. Este adevărat că în toate oraşele unde se stabilesc arbitrar, prezenţa lor este resimţită de populaţie ca iritantă. Cât despre cei care au criticat utilizarea termenului parfumat, ar trebui să consulte Larousse-ul, pentru că vor observa diferenţa între parfumat şi mirositor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite