Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie „solo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții, oferindu-vă libertatea de a explora în ritmul propriu un teritoriu necunoscut și de a vă conecta cu o nouă cultură. Cu toate acestea, alegerea destinației potrivite poate fi o provocare.

Andaluzia. FOTO shutterstock
Andaluzia. FOTO shutterstock

Internauții din platforma Reddit și-au dat cu părerea, iar concluzia generală a fost aceea că atunci când pleci de unul singur în lume ese bine să ai habar de conexiunile din transport, să ai parte de localnici prietenoși și bariere lingvistice cât mai puține, pentru a avea parte de o experiență de călătorie bună.

Vizitează orașele istorice Andaluzia, Spania

Comunitatea autonomă Andaluzia de pe coasta de sud a Spaniei este plină de orașe vechi istorice, orașe la prețuri accesibile și peisaje naturale uluitoare - toate bine conectate cu transportul public.

Acest lucru este extrem de util pentru turiști, mai ales pentru cei care nu vor să își bată capul conducând mașina între obiective.

Malaga. Foto shutterstock
Malaga. Foto shutterstock

O excursie prin Malaga, Ronda, Sevilla , Cordoba, Granada este foarte ușoară cu transportul public”, spune un utilizator Reddit.

Vizitează Lisabona, Portugalia

Capitala vibrantă a Portugaliei este cunoscută pentru atmosfera sa prietenoasă, mâncarea delicioasă și numeroasele atracții turistice. O plimbare prin cartierul istoric Alfama, o vizită la Turnul Belém sau o croazieră pe râul Tejo sunt doar câteva dintre experiențele de neuitat pe care le puteți avea în Lisabona.

Lisabona apus vedere panoramica Portugalia. FOTO shutterstock
Lisabona apus vedere panoramica Portugalia. FOTO shutterstock

Portugalia este o destinație de top pentru călătorii singuri, potrivit Euronews.com, care precizează că localnicii sunt grozavi și primitori. De asemenea, mâncarea este „excelentă” și „nu prea scumpă”, cu mulți vorbitori de engleză care vă vor ajuta în călătorie.

În capitala Portugaliei se poate obține „Lisboa Card” - un permis care acoperă transportul și îți oferă reduceri la obiecte, precum și intrarea la peste 50 de muzee și monumente.

Alte destinații atrăgătoare

Copenhaga, Danemarca - Un oraș modern și elegant, Copenhaga oferă o combinație unică de cultură, istorie și natură. Explorați canalele pitorești cu o barcă, vizitați Palatul Amalienborg sau plimbați-vă prin Grădinile Tivoli pentru a descoperi frumusețea acestui oraș fascinant.

Ubud, Bali, Indonezia - Dacă sunteți în căutarea unei experiențe relaxante și spirituale, Ubud este destinația perfectă. Acest oraș pitoresc din Bali este cunoscut pentru templele sale hinduse, yoga și meditație, precum și pentru frumusețea naturală a junglei înconjurătoare.

Kyoto, Japonia - Un oraș istoric cu o cultură bogată, Kyoto este o destinație ideală pentru cei pasionați de tradiții și artă. Vizitați templele antice, admirați grădinile zen sau plimbați-vă prin cartierul Gion pentru a vă bucura de atmosfera autentică a Japoniei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite