Italia vrea să vaccineze 80% din populaţie până la finalul lunii septembrie. Câţi oameni vor fi imunizaţi zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Italia vrea să vaccineze cel puţin 80% din populaţie până la sfârşitul lunii septembrie, în urma criticilor referitoare la ritmul lent al campaniei de imunizare care are lor într-una dintre ţările cele mai afectate de pandemie din Europa, transmite Reuters.

Francesco Paolo Figliuolo, general al armatei şi noul comisar special pentru coronavirus, a lansat un plan naţional de administrare a 500.000 de doze pe zi la capacitate maximă, potrivit unui document al guvernului.

Italia a înregistrat 101.881 de decese de la izbucnirea epidemiei în ţară, în februarie 2020, fiind al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie şi pe locul şapte în lume.

Până în prezent, Italia a raportat 3,2 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Aproximativ 1,95 milioane de italieni, echivalentul a doar 3,8% din populaţia eligibilă, au primit până acum două vaccinuri, provocând critici publice cu privire la ritmul lent al campaniei, ceea ce a dus la numirea lui Figliuolo.

Italia se aşteaptă să primească un număr tot mai mare de vaccinuri, livrările totale urmând să crească de la 15,7 milioane de doze în primul trimestru la 52,5 milioane între aprilie şi iunie şi la un vârf de 84,9 milioane în al treilea trimestru, se arată în document.

Planul prevede creşterea numărului de operatorii de sănătate care administrează vaccinuri prin consolidarea unui acord existent de angajare a medicilor de familie şi prin utilizarea medicilor stomatologi, a medicilor stagiari, a medicilor din Federaţia Italiană de Medicină Sportivă şi alţii.

Pe lângă facilităţile de asistenţă medicală deja în funcţiune ca puncte de vaccinare, Italia va folosi cazarme militare, centre de producţie, puncte de vânzare cu amănuntul, săli de sport, şcoli şi facilităţile bisericii catolice.

Puţin sub 51 de milioane de italieni sunt eligibili pentru vaccin şi 60% dintre aceştia ar putea fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iulie, atingând primul prag pentru imunitatea de turmă, se arată în document.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite