Italia, Spania sau Irlanda oferă 80.000 de euro ca să te muți acolo. Care sunt condițiile

0
Publicat:

Nu este prima oară când o informație de genul acesta ajunge în mediul public. Unele țări sunt dispuse să plătească pentru cei care ar dori să se mute în unele localități. Astfel, Italia, Spania sau Irlanda oferă sume considerabile pentru a repopula unele zone.

Regiunea turistica Calabria este una dintre cele mai frumoase din Italia FOTO Paesana
Regiunea turistica Calabria este una dintre cele mai frumoase din Italia FOTO Paesana

Dacă ești dispus să începi o viață nouă, într-o țară precum Italia, Spania sau Irlanda, ai putea chiar să fii plătit pentru asta, datorită unor programe care devin tot mai populare.

Sunt tot mai multe loalități cu populație îmbrătrânită sau în scădere. Astfel, a apărut ideea de a oferi sume considerabile de bani celor care vor să se mute în aceste orașe, potrivit Știri Diaspora. 

Spre exemplu, Albinen, situat în Alpii elvețieni, are mai puțin de 250 de locuitori. Municipalitatea oferă 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru familiile tinere, sub 45 de ani, care vor s se instaleze acolo. De asemenea, câte 10.000 de franci elevețieni (10.120 de euro), pentru fiecare copil.

Dar există și unele condiții. Cei care iau decizia de a se muta acolo trebuie să fi obținut permisul de ședere C. în Elveția și să achiziționeze o casă în valoare de minimum 200.000 de franci elvețieni (203.310 euro). De asemenea, trebuie să-și ia angajamentul că vor sta acolo cel puțin zece ani.

Cetețeni britanici pentru un oraș din Spania

Orașul Ponga din Spania oferă 2.600 de lire sterline (2.971 euro) cetățenilor britanici care vor să se mute acolo. De asemenea, suma se oferă pentru fiecare copil născut acolo. Britanicii care doresc să beneficieze de această ofertă trebuie să se angajeze să locuiască în Ponga timp de cel puțin cinci ani.

Ponga se află într-o rezervație a biosferei UNESCO și este o atracție turistică.

Un alt sat din Spania, Rubia, oferă până la 150 de euro expatriaților care vin să locuiască acolo. Rubia se află la două ore și jumătate de mers cu mașina, față de Santiago de Compostela.

În Italia, la Calabria, care este regiunea de sud-vest a țării, autoritățile oferă până la 28.000 de euro celor care se mută în sate cu cel mult 2.000 de locuitori. Prina sta se încearcă combaterea depopulării zonei și se adresează persoanelor de până la 40 de ani care se mută în regiune în termen de 90 de zile și lansează o afacere sau găsesc un loc de muncă.

Casele abandonate trebuie renovate

De asemenea, Presicce-Acquarica, situat în regiunea Puglia din sudul Italiei, oferă până la 30.000 de euro noilor locuitori pentru a se muta acolo. Aceștia trebuie să își mute oficial reședința în oraș și să folosească banii pentru a cumpăra și renova o proprietate nelocuită din zonă. Se oferă o sumă suplimentară de 1.000 de euro pentru fiecare copil născut în oraș.

În Sardinia, autoritățile oferă 15.000 de euro celor care se mută acolo. Pentru a accesa banii, trebuie să se mute într-o loalitate cu mai puțin de 3.000 de locuitri și să folosească banii pentru a cumpăra sau renova o locuință. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau renovării. Beneficiarii trebuie să locuiască și să devină rezidenți permanenți în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Guvernul irlandez oferă peste 80.000 de euro noilor rezidenți care achiziționează și dețin o proprietate pe una dintre insulele izolate ale țării. Această inițiativă face parte din politica „Insulele noastre vii” și vizează creșterea populației din comunitățile izolate. Potențialii rezidenți trebuie să locuiască pe insulă permanent și să dețină o clădire construită înainte de 1993, care a fost vacantă timp de cel puțin doi ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite