Cătălina Ponor are interzis să se apropie de lotul de gimnaste. Decizia aberantă a antrenorului României

0
Publicat:

Un episod trist s-a petrecut ieri la Campionatele Mondiale din Belgia, acolo unde reprezentantele României încearcă să obțină rezultate care să le permită calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

Cătălina Ponor a adus glorie României. Foto Getty images
Cătălina Ponor a adus glorie României. Foto Getty images

Cătălina Ponor, una dintre marile campioane ale României din vrea în care contam în gimnastică, nu a avut voie să se apropie de componentele lotului României, scrie OrangeSport. Patrick Kiens, coordonatorul reprezentantelor noastre, ar fi făcut o reclamaţie către Donatella Sachi, preşedintele Comitetului Tehnic Feminin, prin care a cerut ca Ponor stea la distanță.

Potrivit sursei citate, Cătălina Ponor s-a apropiat de una dintre fetele din lotul nostru în ideea de a discuta cu ea despre anumite lucruri care ţin de evoluţia acesteia. Cert este că după acest moment, fosta gimnastă s-a trezit cu o reclamaţie la Donatella Sachi, venită chiar din partea olandezului Patrick Kiens, antrenorul României.

Cătălina, oficial al Federației Internaționale

„Este incredibil ce se întâmplă în Belgia. Acest no-name care îşi arogă dreptul de a conduce acum lotul României a avut tupeul inimaginabil să o tragă la răspundere pe Cătălina Ponor, una dintre cele mai valoroase gimnaste ale României din toate timpurile. Acest domn Patrick ar trebui, înainte de toate, să facă cerere de audienţă la Ponor pentru a dialoga cu ea. Ce o să se întâmple în momentul în care Nadia Comăneci se va apropia de fete? Va reacţiona la fel? Aşa ceva este de necrezut! Inimaginabil”, a comentat un apropiat la lotului României.

Patrick Keins e coordonatorul lotului de gimnastică al României. Foto youtube
Patrick Keins e coordonatorul lotului de gimnastică al României. Foto youtube

Cătălina Ponor nu face parte din delegația țării noastre, ea fiind invitată la Campionatul Mondial de gimnastică în calitate de reprezentant al atleţilor la nivelul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, funcţie pe care o ocupă de 2 ani. O altă fostă mare gimnastă a României, Daniela Silivaş, este prezentă în Belgia ca ambasador al forului mondial.

Antrenorul, acuzat de abuz în Olanda

Coregraf bine cotat în lumea gimnasticii mondiale, Patrick Kiens are în trecutul său acuzații de abuz cel puțin verbal asupra gimnastelor de la clubul său din Olanda. „Gogoașă, brioșă, budincă sau chiar porc gras" erau numite micuțele sportive de actualul antrenor al României. A fost achitat într-un scandal mult mai amplu din gimnastica batavă. Pentru că procurorul de caz a contestat decizia și apoi au apărut alte acuzații, Kiens a făcut o înțelegere în urma căreia a fost suspendat timp de șase luni, având doi ani de supraveghere.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite