Italia restabilește controalele la frontiera cu Slovenia, pe fondul amenințării acțiunilor violente

0
Publicat:

Guvernul italian a decis să reintroducă controalele la frontiera cu Slovenia, ca parte a unui efort de consolidare a securității interne, pentru a face față amenințărilor crescânde cu atacuri teroriste în Europa.

Italia reintroduce controalele la frontiera cu Slovenia FOTO Shutterstock
Italia reintroduce controalele la frontiera cu Slovenia FOTO Shutterstock

Anunțul a fost făcut miercuri și vine în urma intensificării punctelor fierbinți de criză la granițele Europei și în contextul atacurilor recente din Israel.

„Amenințarea acțiunilor violente a crescut pe teritoriul Uniunii Europene, iar măsurile poliției la granița italo-slovenă nu sunt considerate adecvate pentru a garanta securitatea necesară”, se arată în comunicatul oficial al guvernului italian.

Guvernul de la Roma a menționat și riscul generat de fluxurile de migranți ilegali ca un factor suplimentar de îngrijorare în contextul securității naționale.

Controalele la granița dintre Italia și Slovenia, ambele state membre ale spațiului Schengen, vor fi reinstituite începând cu data de 21 octombrie, inițial pe o perioadă de zece zile. Această perioadă poate fi prelungită ulterior de Guvern, în funcție de necesitățile de securitate.

Italia se alătură altor țări europene care au luat măsuri de întărire a controalelor la frontieră în urma creșterii amenințărilor teroriste și a riscurilor potențiale la adresa securității naționale și a cetățenilor săi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite