Italia: o femeie a primit indemnizații de 100.000 de euro pentru cinci copii inventaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a crezut că a descoperit cum poţi să stai acasă fără să faci nimic şi să încasezi lunar bani de la stat, dar a fost descoperită şi condamnată, informează cotidianul La Republica.

O italiancă a minţit că a născut cinci copii, pentru a primi indemnizaţie, FOTO Shutterstock jpg
O italiancă a minţit că a născut cinci copii, pentru a primi indemnizaţie, FOTO Shutterstock jpg

S-a întâmplat în Italia, unde Barbara Ioele, care lucra la un restaurant fast-food, a minţit că a născut cinci copii, unul după altul, între 2014 şi 2019. În această perioadă, ea a încasat de la statul italian indemnizaţii de peste 100.000 de euro.

Angajatorii au crezut-o, pentru că, de fiecare dată, a prezentat certificate semnate de un ginecolog care atestau că a născut. Mai mult decât atât, pentru a fi cât mai veridică, femeia a dat şi nume copiilor inventați. În afară așa-zisele nașteri, în aceeaşi perioadă a adus şi alte documente medicale, potrivit cărora a avut 12 sarcini periculoase pe care nu le-a putut duce la capăt.

„Totul pentru a nu munci... Mâinile în jurul șoldurilor, o pernă sub rochie pentru a simula o sarcină, mersul ușor obosit al cuiva aflat în luna a șasea, în plină vară. E cald, apoi maternitatea ei este o maternitate cu risc, ca și celelalte douăsprezece care s-au încheiat cu avorturi naturale, chiar dacă, în alte cazuri, Barbara Ioele a «născut» cinci copii în cinci ani, din 2014 până în 2019”, scrie La Republica.

În cele din urmă, italianca a fost prinsă, pentru că era imposibil să aibă atâtea nașteri și atâtea sarcini în doar 5 ani. Anchetatorii au dovedit că toate aceste documente erau falsificate de Barbara Ioele, cu complicitatea soţului său, care făcea semnăturile medicilor.

Pentru că a fraudat statul italian cu peste 100.000 de euro, ea a fost condamnată la un an și 8 luni de închisoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite