Italia a început campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei

0
0
FOTO Shutterstock (Arhivă)
FOTO Shutterstock (Arhivă)

Italia a început, luni, campania de vaccinare împotriva variolei maimuţei, în condiţiile în care numărul de cazuri a crescut într-un moment în care autorităţile din domeniul sănătăţii raportează o penurie de vaccinuri la nivel mondial, relatează Reuters.

Italia a înregistrat 545 de cazuri de variola maimuţei la nivel naţional, conform Ministerului Sănătăţii din Italia. Campania sa de vaccinare a debutat la peste o lună după ce alte ţări au raportat un număr mare de cazuri, printre care se numără Statele Unite, Marea Britanie şi Spania, potrivit Reuters.

Primele doze vor fi administrate la spitalul Spallanzani din Roma, se arată într-un comunicat al spitalului, menţionând că există deja 200 de persoane care vor fi vaccinate începând de luni, precum şi 600 de solicitări pentru programări. 

Vaccinul utilizat va fi Jynneos (MVA-BN), un vaccin împotriva variolei produs de Bavarian Nordic şi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului pentru protecţia împotriva variolei maimuţei, a transmis spitalul. 

Conform Reuters, vaccinările vor începe, joi, şi în Milano. 

Primul caz de variola maimuţei a fost raportat în Italia pe 19 mai 2022

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite