Italia a anunțat un atac cibernetic masiv asupra sistemelor IT naționale. Administrația SUA este și ea îngrijorată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul La Repubblica notează că „câteva zeci de sisteme” sunt afectate.

Hacker. Foto: Shutterstock
Hacker. Foto: Shutterstock

Duminică, agenția națională italiană de securitate cibernetică a declarat că este în desfășurare un „atac cibernetic masiv ransomware”, conform ziarului La Repubblica. Potrivit acestuia, specialiștii IT au identificat „câteva zeci de sisteme de importanță națională care ar putea fi afectate”.

Potrivit ziarului Il Messaggero , în prezent există câteva mii de servere piratate în întreaga lume. În Europa Franța a suferit cel mai mult. 

Potrivit publicației, zeci de organizații din Italia s-au confruntat cu programe malware și, potrivit analiștilor, numărul acestora va crește. 

Administrația americană evaluează și ea posibilele daune în lumina declarațiilor părții italiene despre un atac cibernetic masiv, arată Reuters , citând reprezentanți ai Agenției SUA pentru Infrastructură și Securitate Cibernetică.

Agenția „colaborează cu parteneri din sectorul public și privat pentru a evalua pagubele cauzate de aceste incidente raportate și pentru a oferi asistență după cum este necesar”, au spus aceștia. Potrivit agenției, autoritățile americane recomandă informarea reprezentanților FBI și ai Agenției pentru Infrastructură și Securitate Cibernetică cu privire la posibilele daune cauzate de atacurile hackerilor.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri