Irlanda introduce pachetele de ţigări standard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irlanda devine prima ţară europeană şi a doua la nivel global care va introduce pachetele de ţigări standard, cu imagini care reflectă efectele nocive ale tutunului, urmând astfel modelul Australiei, care a eliminat orice alt fel de reprezentare grafică pe pachetele de ţigări.

Iniţiativa îi aparţine ministrului Sănătăţii James Reilly, care a declarat la anunţul proiectului legislativ că şi-a pierdut tatăl şi fratele din cauza unor boli asociate cu consumul de tutun. El a mai declarat că aceasta iniţiativă are scopul de a diminua efectul tacticilor de marketing pe care companiile le folosesc pentru a atrage clienţii, în special femeile, care sunt atrase de coloristica şi reprezentarea grafică a pachetelor de ţigări.

Prin această reformă, pachetele vor avea dimensiuni  şi culori standard, prezentând doar numele brandului în partea de jos şi cu o imagine mărită a unor efecte nocive, cum ar fi o poză cu plămâni afectaţi de tutun.

Marile companii de tutun au declarat că această măsură va dăuna economiei, fiind un factor care va stimula contrabanda.

Irlanda urmează Australia într-o ofensivă puternică împotriva fumatului. În 2004, Irlanda a devenit prima ţară care a interzis fumatul în spaţiile publice, măsură urmată de eliminarea publicităţii şi introducerea mesajelor pentru sănătate, în 2009.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite