Inundaţii în Macedonia: un om a murit şi sute de persoane au fost evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii în Macedonia FOTO balkaninsight.com
Inundaţii în Macedonia FOTO balkaninsight.com

O persoană a murit şi mai multe sute au fost evacuate în urma inundaţiilor care au afectat nordul şi estul Macedoniei, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului macedonean, Aleksandar Gjorgjijev.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, a fost luat de ape când încerca să traverseze pe jos un râu în apropiere de Kumanovo (nord) printr-un loc unde anterior vadul nu era adânc.

Mai multe sute de persoane au fost evacuate din satele ameninţate de creşterea apelor provocată de ploaia care a căzut în continuu în Macedonia începând cu sâmbătă, conform Centrului macedonean pentru gestiunea situaţiilor de criză.

Aproximativ 1.500 de persoane din estul ţării sunt complet izolate, podurile care făceau legătura cu aceste sate fiind distruse de către inundaţii, conform aceleiaşi surse.   Autorităţile au declarat de asemenea că barajul de acumulare Pisica din estul ţării este ameninţat de torente.

O parte a oraşului Sveti Nikole (est) de aproape 20.000 de locuitori nu are electricitate şi aproximativ 48.000 de locuitori ai oraşului Stip sunt lipsiţi de apă potabilă, conform aceleiaşi surse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite