Infrastructura civilă a Ucrainei este o țintă militară, subliniază ministrul rus al apărării

0
Publicat:

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți în cadrul unei videoconferințe că motivul pentru care Moscova vizează infrastructura civilă vitală a Ucrainei este reducerea capacității militare a acestei țări, relatează Washington Post.

Serghei Șoigu apare adesea în ce îi dă raportul lui Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Serghei Șoigu apare adesea în ce îi dă raportul lui Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Lansând lovituri de precizie continuăm să țintim cu eficiență atât instalațiile de infrastructură militară, cât și instalațiile care au o influență asupra reducerii potențialului militar al Ucrainei”, a declarat Șoigu, în cadrul unei videoconferințe a Ministerului rus al Apărării, potrivit presei ruse.

Declarațiile lui Șoigu survin la o zi după ce Moscova a lansat un nou baraj de rachete de croazieră care au lovit cel puțin zece zone din Ucraina, avariind infrastructura energetică și de utilități, și lăsând temporar inclusiv locuitorii Kievului fără curent electric și apă potabilă.

„Măsuri extinse sunt luate pentru a evita moartea civililor ucraineni”, a subliniat Șoigu, în pofida dovezilor că armata rusă a bombardat în mod constant încă de la începutul războiului clădiri rezidențiale din Ucraina, departe de linia frontului.

Primarul Kievului, Vitali Klițciko, a declarat marți că autoritățile municipale se pregătesc să instaleze aproximativ 1.000 de „puncte de încălzire”.

„Din cauza atacurilor cu rachete ale agresorului asupra instalațiilor de infrastructură critică, luăm în considerare diverse scenarii pentru desfășurarea evenimentelor. Cel mai rău este atunci când nu există deloc alimentare cu energie electrică, apă și căldură", a scris Klițciko pe Telegram.

Atacurile de luni au vizat 10 regiuni și au avariat 18 obiective, dintre care majoritatea erau instalații energetice, a declarat premierul ucrainean Denis Șmihal. Cel puțin 13 persoane au fost rănite în întreaga țară, potrivit poliției naționale ucrainene. La Kiev, serviciile de alimentare cu apă au fost restabilite în totalitate marți, au declarat oficialii ucraineni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite