Șoigu anunță încheierea mobilizării parțiale. Putin vrea „numai militari bine pregătiți” în prima linie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că „mobilizarea parţială” anunțată în septembrie s-a încheiat, iar ținta mobilizării a 300.000 de rezerviști a fost atinsă, relatează Reuters.

Serghei Soigu i-a spus lui Putin că numai 82.000 de recruți au fost dislocați FOTO Profimedia
Serghei Soigu i-a spus lui Putin că numai 82.000 de recruți au fost dislocați FOTO Profimedia

Vorbind la o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin difuzată de televiziunea de stat, Șoigu i-a spus lui Putin: „Sarcina stabilită de dumneavoastră de (mobilizarea) a 300.000 de oameni a fost finalizată. Nu sunt planificate alte măsuri”.

Șoigu a spus că dintre cei 300.000 de recruți mobilizați, 218.000 au rămas în terele de pregătire, în timp ce 82.000 au fost dislocați în zona de conflict, dintre care 41.000 au fost repartizați în unitățile lor.

El a spus că, în viitor, recrutarea pentru campania din Ucraina se va baza pe voluntari și soldați profesioniști, mai degrabă decât pe mobilizarea mai multor milioane de rezerviști ai Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin „a avertizat” că numai militarii bine pregătiți ar trebui trimiși în prima linie, conform agenției ruse TASS.

Strict vorbind, 41.000 de [oameni] operează ca parte a unităților de luptă, iar toți restul sunt încă în curs de pregătire de luptă într-un fel sau altul?” – a întrebat președintele rus, după ce a ascultat raportul ministrului Apărării.

Serghei Şoigu a răspuns afirmativ. "Da, Vladimir Vladimirovici. Acordăm o atenție deosebită acestui lucru, separat. Pentru că este necesar să trimitem [soldați] pregătiți, antrenați, echipați", a confirmat Șoigu. 

Foarte bine”, a răspuns Putin. „Absolut [de acord]. Așa ar trebui făcut”.

Vladimir Putin a declarat o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști pe 21 septembrie, după ce o serie de înfrângeri a forțele ruse în Ucraina.

Mișcarea a declanșat emigrarea a zeci de mii bărbați de vârstă militară din Rusia, în țări precum Georgia, Armenia și Kazahstan, care permit rușilor să intre fără vize.

Peste 2.000 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva mobilizării din Rusia. Au existat critici publice în legătură cu cazurile în care bărbații au fost mobilizați în ciuda scutirilor medicale sau a lipsei de experiență militară.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite