Incendiile de vegetație din nord-estul Greciei continuă să ardă necontrolat

0
Publicat:

Pentru a noua zi la rând , incendiile de vegetație din nord-estul Greciei, aproape de granița cu Turcia, continuă să ardă necontrolat, potrivit DPA.

Incendii de vegetație în Grecia - FOTO Getty Images
Incendii de vegetație în Grecia - FOTO Getty Images

Guvernatorul adjunct al regiunii, Dimitris Petrovich, a afirmat că pompierii se confruntă cu situații dificile și că nu există deocamdată speranțe de limitare a focarelor, la postul de televiziune ERT. 

"Din păcate, nu vedem că focarul poate fi limitat şi adus sub control", a adăugat el. 

Vântul își va schimba direcția în cursul zilei de luni, 28 August,  anunță meteorologii, iar flăcările ar putea cuprinde suprafețe și mai mari, se teme Dimitris Petrovich. 

În reguinea Dadia sunt păduri virgine, ce au fost lăsate în mod intenționat în starea lor naturală, fără tăieri controlate ale copacilor, iar acest lucru complică intervențiile pompierilor, a adăugat oficialul elen. 

Au fost făcute noi apeluri pentru trimiterea mai multor echipe de pompieri în această zonă. 

Presa din Grecia scrie că au fost devastate circa 74.000 de hectare din regiunea de nord est a țării, dintre care 13.000 de hectare aparțineau Parcului Național Dadia. Oficialii Uniunii Europene (UE) au anunțat că este cel mai mare focar individual de incendiu de pădure din istoria UE. 

În Evros au fost găsite marți, 21 August, cadavrele carbonizate a 18 persoane, se bănuiește că era vorba de un grup de migranți. Alte două trupuri neînsuflețite au fost găsite vineri, 25 August. 

În mai multe regiuni ale Greciei au ars păduri și tufișuri, însă cele mai multe dintre focare sunt ținute sub control în acest moment, inclusiv cele aflate la nord-vest de Atena și de pe insulele Evia și Andros. 

Riscul general de incendii de vegetație a scăzut față de săptămâna trecută, anunță Apărarea Civilă din Grecia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite