Pompierii români continuă misiunile în Franţa şi Grecia în eforturile de a opri incendiile de vegetaţie

0
Publicat:

Pompierii români dislocaţi în Franţa şi Grecia îşi continuă misiunile primite de autorităţile locale din aceste state, care se confruntă cu incendii de vegetaţie.

Pompierii continuă misiunea  FOTO Facebook IGSU
Pompierii continuă misiunea FOTO Facebook IGSU

În Franţa, pompierii români, alături de colegii lor francezi, rămân angrenaţi în eforturile de a opri răspândirea incendiului de pădure care se manifestă în apropierea localităţii Chanousse, anunţă IGSU.

Deşi sunt în misiune de peste 96 de ore, iar perioada lor de odihnă se desfăşoară în aer liber, îşi continuă misiunea de protejare a comunităţilor locale. În ultimele 48 de ore, colegii noştri au avut sarcina de a alimenta toate dispozitivele de intervenţie de pe teren, de a localiza şi stinge focarele rămase, precum şi de a supraveghea zonele afectate de incendiul de pădure”, informează, vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), într-o postare pe Facebook.

Acțiuni pentru limitarea propagării incendiului

Pompierii români acţionează cu patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o autocisternă şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Misiunile desfăşurate se realizează sub directa coordonare a ofiţerului de legătură francez şi sunt destinate limitării propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerii unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată”, precizează sursa citată de Agerpres.

Şi în Grecia pompierii români intervin în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene. În jurul prânzului, ei au efectuat recunoaşteri în zona localităţii Sapes şi au rămas operativi pentru misiunile ulterioare solicitate de ofiţerul de legătura. Aceştia intervin pentru limitarea şi stingerea unui incediu care ameninţă localitatea Leptokarya, Evros, arată IGSU. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite