Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg, înaintea meciului Polonia-Olanda VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția din Germania a împușcat, duminică, 16 iunie 2024, un bărbat care i-a amenințat cu un topor pe fanii fotbalului veniți la Campionatul European. Incidentul a avut loc pe Reeperbahn din Hamburg, un cartier popular din centrul orașului, unde suporterii olandezi se distrau.

Bărbat împușcat în Hamburg. FOTO captură X
Bărbat împușcat în Hamburg. FOTO captură X

Aproximativ 40.000 de suporteri olandezi luau parte la un protest pașnic, moment în care un bărbat, care mânuia un topor de culoare aurie a început să atace fanii și oficialii, a informat ziarul german Bild, citat de The Telepraph.

Din primele cercetări, se pare că o persoană i-a amenințat pe polițiști cu un topor și un dispozitiv incendiar. Poliția și-a folosit apoi armele de foc. Atacatorul a fost rănit și în prezent primește îngrijiri medicale”, a precizat Poliția din Hamburg.

Naționala Olandei urmează să înfrunte Polonia al Euro 2024, astăzi, în meciul de deschidere din Grupa D de la Volksparkstadion din Hamburg.

Potrivit relatărilor martorilor oculari, s-au auzit patru bubuituri puternice. Ziarul german Bild a relatat că dispozitivul incendiar era un „cocktail Molotov”, pe care agresorul îl avea în rucsac.

În imaginile postate pe X de martori se pot observa mai mulți polițiști în dispozitiv, apoi se aud mai multe focuri de armă.

Poliția a adăugat că meciul dintre Polonia și Țările de Jos „este supus mai multor controale de securitate și că evenimentul este unul sigur”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite