Trafic suspendat pentru camioane, pe sensul de ieșire din țară, în Punctul de Frontieră Giurgiu, din cauza condițiilor meteo

0
Publicat:

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar și a situației complicate a drumurilor în condiții de iarnă din țara vecină, Bulgaria, traficul pentru camioane, pe sensul de ieșire din România, este suspendat temporar prin Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu. 

Trafic suspendat pentru camioane prin PTF Giurgiu - Foto Shutterstock
Trafic suspendat pentru camioane prin PTF Giurgiu - Foto Shutterstock

"Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat în cursul zilei de astăzi de către autorităţile bulgare cu privire la faptul că, începând cu orele 15.00, traficul pe sensul de ieşire din România, pentru autocamioane va fi suspendat temporar din cauza condiţiilor meteo şi situaţiei complicate a drumurilor în condiţii de iarnă din Republica Bulgaria", se arată într-un comunicat de presă, emis duminică, de ITPF Giurgiu, citat de Agerpres.  

Șoferii camioanelor sunt sfătuiți de cei de la Poliția de Frontieră să folosească şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria. 

Dacă autocamioanele care intră în România prin PTF Giurgiu au de așteptat 40 de minute, în prezent, pentru cele care vor să iasă din țară, timpul de așteptare trece de 300 de minute.  

Autoturismele nu au mult de așteptat în vama Giurgiu - Ruse. Timpul de așteptare este de 20 de minute atât la intrarea, cât şi la ieşirea din România prin PTF Giurgiu. 

Poliția de Frontieră transmite :  „În acest moment, traficul autoturismelor se desfășoară normal prin punctele de frontieră, însă vă rugăm să aveți în vedere posibile situații cauzate de condițiile meteo nefavorabile care vă pot îngreuna deplasarea.”, potrivit unei postări de pe Facebook.

De asemenea, îi îndeamnă pe șoferi să consulte aplicația www.traficonline.ro, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră, unde se pot vizualiza, în timp real, timpii de așteptare în puncte.

Pentru că în mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol, conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze cu privire la condițiile meteo din țara în care vor să ajungă, dar și să aibă autovehiculul echipat corespunzător.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite