Guvernul Italiei dorește extinderea sprijinului civil și militar pentru Ucraina, pentru întregul an 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Italiei va solicita parlamentului să voteze o nouă lege privind ajutorul civil şi militar pentru Ucraina, pentru întregul an 2023, a anunţat ministrul apărării italian Guido Crosetto, într-un interviu publicat luni, transmite Reuters.

Guido Crosetto. FOTO Facebook Guido Crosetto
Guido Crosetto. FOTO Facebook Guido Crosetto

Executivul de la Roma poate trimite ajutoare Ucrainei fără a avea nevoie, de fiecare dată, de autorizare din partea parlamentului pe baza unui decret care expiră la finalul anului.

Apărarea (ministerul) va propune în scurt timp să reînnoiască aceeaşi măsură, prelungindu-o pentru întregul 2023'', a declarat Crosetto pentru publicaţia Il Foglio.

Acesta a adăugat că Italia va continua să furnizeze arme, aşa cum a făcut deja, „în perioade şi modalităţi pe care le va conveni cu aliaţii atlantici şi cu Kievul''.  

Legături tradiţionale cu Putin

Guido Crosetto face parte din partidul Fratelli d'Italia, formaţiunea de dreapta radicală a premierului Giorgia Meloni, un susţinător ferm al Ucrainei.

Liderii celorlalte două partide din coaliţia guvernamentală de la Roma, Matteo Salvini şi Silvio Berlusconi, sunt mai ambivalenţi, cei doi având legături tradiţionale cu preşedintele rus Vladimir Putin.   

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri