Guvernul Austriei, ședință de urgență pe tema Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Austriei, condus de cancelarul Karl Nehammer, se reunește marți într-o ședință de urgență pe tema Schengen, iar ministrul de Externe Alexander Schallenberg va face o informare legată de efectele politice ale veto-ului țării sale.

Karl Nehammer. FOTO EPA EFE
Karl Nehammer. FOTO EPA EFE

Presa austriacă citată de g4media.ro, scrie că ședința este programată să aibă loc marți la prânz, chiar cu două zile înainte de summitului Consiliului European de la Bruxelles, eveniment la care președintele Klaus Iohannis va vorbi despre problema veto-ului Austriei în privința Schengen. 

În cadrul ședinței de la Consiliul European, oficialii ar putea încerca să reia votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, însă pentru acest lucru e nevoie de unanimitate, adică și de votul pozitiv al Austriei. 

Bogdan Aurescu a avut o întâlnire, la Bruxelles, cu ministrul federal pentru afaceri europene și internaționale al Austriei, Alexander Schallenberg, la solicitarea părții austriece, tema discuției fiind aderarea României la spațiul Schengen.

Ministrul român al afacerilor externe a reluat ideea conform căreia datele europene privind migraţia ilegală spre Austria nu confirmă informaţiile vehiculate de guvernul de la Viena şi nu indică România drept rută.

Întâlnirea a avut loc după rechemarea în ţară a ambasadorului român la Viena, ca urmare a votului negativ dat de Austria în Consiliul JAI, prin care aderarea României la Schengen a fost respinsă.

Cei doi miniștri au convenit să continue să rămână în contact.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite