Grupul elveţian Coop retrage de la vânzare produsele Comigel, după ce a descoperit că acestea conţineau carne de cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe lanţuri de supermarketuri din Europa au retras de la comercializare produse care conţineau carne de cal
Mai multe lanţuri de supermarketuri din Europa au retras de la comercializare produse care conţineau carne de cal

Grupul elveţian de retail a anunţat miercuri, prin intermediul paginii sale de Internet, că o analiză a mostrelor de lasagna congelată pe care o comercializează a arătat că acestea conţineau carne de cal şi nu de vită, aşa cum se ştia.

„O analiză a produselor a fost decisă pentru a şti dacă livrările realizate de Comigel au probleme", a declarat un purtător de cuvânt al Coop, citat de AFP.

Lanţul de supermarketuri a anunţat marţi că retrage de la vânzare un tip de lasagna produse de Comigel, companie franceză aflată în centrul scandalului cărnii de cal izbucnit în Marea Britanie.

Coop susţine că clienţii îşi pot primi înapoi banii pe lasagna respective. „Clienţii care au cumpărat acest produs (n.r. - Lasagna verdi alla bolognese, marca Coop) le pot returna în orice supermarket şi pot solicita rambursarea contravalorii', potrivit comunicatului.

Consumatorii elveţieni mănâncă, ocazional, şi carne de cal, dar sunt extrem de sensibili în ce priveşte originea produselor din carne şi normele de etichetare sunt foarte stricte, notează Reuters.

Coop vinde în continuare lasagna congelate de alte mărci, fabricate în Elveţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite