Grecia, „pregătită să-i înfrunte pe cei care-i ameninţă teritoriul”

0
0

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat - luni, la Paris - că ţara sa este „pregătită să înfrunte” orice ameninţare împotriva suveranităţii sale, referindu-se la Turcia, care acuză Grecia că „i-ar ocupa” insulele din Marea Egee, relatează France Presse.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Suntem pregătiţi să-i înfruntăm pe toţi cei care ne ameninţă să debarce în insulele noastre, pe teritoriul nostru”, a declarat Mitsotakis, primit de preşedintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysee, potrivit Agerpres

El a citat cele şase avioane de luptă Rafale şi cele trei fregate de apărare şi intervenţie (DFI), cumpărate în martie de Atena şi a mulţumit Franţei pentru sprijinul său în faţa „provocărilor” Turciei.

„Suntem întotdeauna deschişi discuţiei şi dialogului”, a adăugat premierul grec.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat recent Grecia că "ocupă" insulele sale din Marea Egee, care sunt greceşti, dar în care soldaţi greci nu pot staţiona şi a avertizat că forţele armate turce ar putea „sosi peste noapte” şi „să facă ceea ce este necesar”.

Emmanuel Macron a denunţat la rândul său „provocări şi afirmaţii inacceptabile, care pun sub semnul întrebării suveranitatea Greciei” şi a reiterat cu „claritate şi fermitate” sprijinul Franţei pentru Atena.

„Nu vom lăsa să se instaleze nicio dezordine, în special în Mediterana orientală", a spus el.  

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri