Germania: Vicecancelarul Sigmar Gabriel le-a arătat degetul mijlociu unor activişti de extremă-dreapta  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicecancelarul Sigmar Gabriel Foto: Facebook
Vicecancelarul Sigmar Gabriel Foto: Facebook

Vicecancelarul german, social-democratul Sigmar Gabriel, a făcut un semn obscen cu degetul mijlociu, acesta fiind adresat unor activişti de extremă-dreapta care i-au perturbat vineri seara o apariţie publică în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul ţării, relatează AFP, adăugând că înregistrarea video a fost dată publicităţii abia astăzi.

Un militant l-a numit pe Sigmar Gabriel, care deţine şi portofoliul Economiei, drept „trădător al poporului!“. Altă voce l-a atacat în legătură cu trecutul naţional-socialist al tatălui său: „Băiete, tatăl tău şi-a iubit ţara. Iar tu ce faci? Tu o distrugi“.

Zâmbind obosit, Gabriel s-a întors spre activişti, a schiţat un gest de dezabrobare, iar apoi le-a arătat degetul mijlociu şi s-a întors cu spatele, după cum reiese dintr-o înregistrare video postată pe Facebook, pe conturi neonaziste, iar apoi antifasciste, şi a cărei autenticitate a fost confirmată de oficiali social-democraţi pentru agenţia DPA.

„Încă un derapaj al lui Gabriel“, a reacţionat miercuri pe Facebook copreşedinta partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) Frauke Petry, denunţând un „comportament pueril“ şi „nedemn“ pentru un vicecancelar.

Sigmar Gabriel, care profită de orice ocazie pentru a se distanţa de ideile tatălui său, a fost anul trecut ţinta unui adevărat torent de ameninţări - e-mailuri şi apeluri telefonice - după ce i-a catalogat drept „haită“ pe manifestanţi veniţi să perturbe sosirea refugiaţilor într-un centru din Heidenau, în Saxonia (est).

Partidul Social-Democrat (SPD), formaţiunea sa, este afectată de o scădere în sondaje odată cu apropierea alegerilor regionale în Mecklenburg-Pomerania de Vest (nord-est, pe 4 septembrie) şi la Berlin (18 septembrie), în parte legată de ascensiunea AfD.

AfD, o mişcare cu un discurs împotriva migranţilor şi islamofobă, continuă să câştige teren în Germania ca urmare a crizei migraţiei, după ce 1,1 milioane de azilanţi au sosit în Germania în 2015.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite