Germania va furniza Kievului încă 45 de tancuri antiaeriene Gepard până la sfârșitul anului 2023

0
Publicat:

Germania va furniza Ucrainei încă 45 de tancuri antiaeriene autopropulsate Gepard până la sfârșitul anului, 15 dintre acestea urmând să sosească în următoarele săptămâni, a declarat generalul de brigadă german Christian Freuding.

Tanc antiaerian Gepard
Tanc antiaerian Gepard

În cadrul unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag, Freuding, care conduce Centrul de Situație din Ucraina al Ministerului german al Apărării, a declarat că Ucraina are în continuare nevoie de mai multă apărare antiaeriană, chiar dacă aliații săi "fac totul" pentru a furniza ceea ce pot, scrie kyivindependent.com.

Freuding a mai spus că Germania va trimite încă două sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM tot până la sfârșitul anului, iar alte patru în 2024.

Gepardurile vor fi furnizate în cooperare cu SUA, potrivit lui Freuding.

Livrarea preconizată a Gepard-urilor este coordonată de o companie cu sediul în Florida, Global Military Products. Pentagonul a anunțat la începutul lunii iunie că Global Military Products a primit un contract de 118,3 milioane de dolari pentru achiziționarea și livrarea armelor fabricate în Germania.

Berlinul a livrat deja 34 de Gepard-uri, inclusiv aproximativ 6.000 de cartușe, de la începutul războiului de amploare din Rusia. Cea mai recentă livrare a avut loc la începutul lunii martie.

Gepard-urile au ajutat Ucraina să se apere împotriva dronelor Shahed-136 de fabricație iraniană care au vizat orașele ucrainene și infrastructura lor critică, a declarat Ambasada Germaniei în Ucraina în noiembrie anul trecut.

Anunțul oficialului german cu privire la livrările de armament preconizate, în special în sectorul apărării antiaeriene, vine în contextul în care forțele rusești continuă să bombardeze orașe, precum Kievul, situate departe de linia frontului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite