Germania introduce controale la granițe în timpul Euro 2024

0
Publicat:

Ministrul de Interne german, Nancy Faeser, a anunțat marți că vor fi instituite temporar controale la toate granițele Germaniei pe durata Campionatului European de Fotbal care va avea loc în această vară.

Ministrul de Interne german, Nancy Faeser FOTO Profimedia
Ministrul de Interne german, Nancy Faeser FOTO Profimedia

Faeser a declarat pentru Rheinische Post că aceste controale temporare sunt necesare pentru a preveni intrarea posibililor autori de violențe în țară.

Vom desfășura controale temporare la frontieră la toate granițele Germaniei pe parcursul campionatului, pentru a împiedica posibili autori de violenţe să intre în ţară, a declarat Faeser.

Această măsură este menită să asigure cea mai bună protecție posibilă pentru eveniment internațional major, a adăugat ministrul. Faeser a subliniat că accentul va fi pus pe protecția împotriva extremiștilor, huliganilor și altor elemente violente, precum și pe securitatea rețelelor informatice împotriva atacurilor cibernetice.

Campionatul European de Fotbal, Euro 2024, începe în Germania pe 14 iunie și se încheie pe 14 iulie.

Aceasta nu este prima dată când Germania recurge la controale la frontiere în timpul unui eveniment sportiv de amploare. În 2006, Germania a suspendat temporar acordul european privind renunțarea la controalele de frontieră înainte și în timpul Cupei Mondiale.

Nancy Faeser a indicat, anterior, că se gândește să introducă controale temporare la frontieră pe durata campionatului european. În plus, la mijlocul lunii trecute, ea a prelungit controalele la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă și Elveția până la jumătatea lui iunie, într-o încercare de a combate contrabanda și migrația ilegală.

Este de remarcat faptul că toate aceste țări sunt membre ale Spațiului Schengen, unde, în mod normal, nu există controale la graniță, ci doar controale aleatorii foarte limitate. Germania a invocat în mod repetat în ultimii ani prerogative temporare pentru a întări controlul la granițe în încercarea de a gestiona fluxul de migranți și solicitanți de azil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite