Furtună violentă în Bulgaria, soldată cu doi morţi. Stare de urgenţă în Varna şi alte opt localităţi

0
Publicat:

Două persoane au fost ucise în acest weekend în Bulgaria de o furtună violentă, care a afectat şi România, transmite France Presse, citată de Agerpres. În oraşul Varna, în estul ţării, o femeie în vârstă de 43 de ani a fost strivită de un copac sâmbătă seara, a anunţat duminică poliţia bulgară într-un comunicat.

Furtună. FOTO Shutterstock
Furtună. FOTO Shutterstock

Doi salvatori care au venit la faţa locului au fost, de asemenea, răniţi de crengile căzute.

Anterior, la Sofia, un şofer în vârstă de 65 de ani a fost ucis când un copac s-a prăbuşit peste maşina sa. Soţia acestuia a fost spitalizată în stare gravă.

Vânturi de peste 100 km/h 

Situaţia meteorologică s-a calmat duminică în capitală, însă estul Bulgariei se confrunta în continuare cu vânturi puternice de peste 100 km/h şi o mare agitată cu valuri de peste cinci metri.

În oraşul balnear Varna a fost declarată stare de urgenţă, la fel și în alte opt localităţi din regiune, iar oamenilor li s-a cerut să rămână în casele lor.

„Energia electrică a fost întreruptă în toate părţile oraşului", a declarat primarul din Varna, Blagomir Koţev, adăugând că multe vehicule au fost blocate din cauza a „tone de crengi" de pe drumuri.

Senzația de haos a fost amplificată de zăpada din nord-estul ţării, unde poliţia a primit zeci de apeluri de la automobilişti blocaţi.

Traficul aerian şi feroviar a fost, de asemenea, grav perturbat.

Mai multe intemperii în ultimele săptămâni

Bulgaria a fost victima a numeroase intemperii în ultimele săptămâni.

Două persoane au murit la începutul lunii noiembrie, în timp ce furtuna Ciaran a făcut aproximativ 20 de victime în întreaga Europă. În septembrie, patru persoane muriseră în urma unor inundaţii.

Fenomenele meteorologice extreme (cicloane, valuri de căldură, inundaţii, secete etc.) sunt fenomene naturale. Dar încălzirea globală cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră generate de activitatea umană le poate amplifica, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite