Furtuna Kathleen a provocat anularea sau devierea unor zboruri în Marea Britanie şi pene de curent în Irlanda

0
Publicat:

Pasagerii companiilor aeriene s-au confruntat sâmbătă cu probleme pe aeroporturi din unele regiuni ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din cauza anulării unor zboruri în urma unei furtuni care s-a abătut asupra ambelor ţări şi a provocat pene de curent ce au afectat mii de gospodării irlandeze, transmite Reuters, citată de Agerpres.

EasyJet a anunțat că unele zboruri nu au putut opera, FOTO Facebook EasyJet
EasyJet a anunțat că unele zboruri nu au putut opera, FOTO Facebook EasyJet

Furtuna Kathleen, denumită astfel de Serviciul irlandez de meteorologie - a 11-a furtună din sezonul 2023-2024 care a primit nume - a cauzat perturbări care au afectat cursele aeriene pe aeroporturile din Irlanda şi Marea Britanie, inclusiv pe Aeroportul Manchester şi Aeroportul Belfast City.

Aeroportul din Dublin a recomandat călătorilor să ţină legătură cu compania lor aeriană pentru a fi la curent cu informaţiile actualizate, după ce condiţiile meteorologice de pe alte aeroporturi au condus la unele anulări şi devieri ale curselor.

EasyJet a anunțat că, din cauza impactului furtunii, unele zboruri către şi dinspre „Isle of Man şi Belfast International nu au putut opera” sâmbătă.

„Facem tot posibilul pentru a minimiza impactul perturbărilor meteorologice”, a declarat EasyJet pentru Reuters, într-un comunicat.

Compania a mai precizat că oferă clienţilor ale căror zboruri au fost anulate opţiunea de a se transfera la un zbor alternativ sau de a primi o rambursare, cazare la hotel şi mese.

Furtuna Kathleen a creat probleme și în Scoția

Probleme au fost înregistrate și în Scoţia, unde serviciile feroviare şi de feribot au fost, de asemenea, afectate şi s-au confruntat cu întreruperi de funcţionare din cauza furtunii Kathleen, serviciile feroviare scoţiene implementând restricţii temporare de viteză.

Vânturile puternice asociate furtunii Kathleen au provocat o serie de pene de curent, aproximativ 34.000 de locuinţe, ferme şi sedii comerciale fiind afectate, după cum a declarat furnizorul irlandez de energie ESB Networks.

„Echipele ESB Networks sunt mobilizate în zonele afectate şi răspund la întreruperile de curent acolo unde condiţiile sunt sigure pentru a face acest lucru", a indicat compania, sâmbătă, într-o informare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite