Franţa: Numărul de persoane la reuniuni publice limitat la 2.000 în interior şi 5.000 în aer liber. Ce alte măsuri au anunţat Castex şi Veran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Jean castex FOTO Arhivă
Premierul Jean castex FOTO Arhivă

Pentru a face faţă noului val al pandemiei, premierul francez Jean Castex a anunţat, luni seară, că numărul de persoane la reuniuni publice în interior va fi limitat la 2.000, iar în exterior la 5.000. Măsura va intra în vigoare de luni, 3 ianuarie, pentru timp de trei săptămâni.

„Pentru a încetini răspândirea Omicron, adunările mari vor fi limitate la maximum 2.000 de persoane în interior şi maximum 5.000 de persoane în aer liber”, a declarat prim-ministrul într-o conferinţă de presă luni seară, la care a fost prezent în ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Această măsură se va aplica de luni, 3 ianuarie, şi pe o perioadă de trei săptămâni, a spus şeful guvernului.

În fotbal sunt astfel vizate etapele  20, 21 şi 22 din Ligue 1, cu meciuri precum Lyon - PSG (duminică, 9 ianuarie), Marseille - Lille (16 ianuarie), derby-ul OL-ASSE (21 ianuarie) sau Lens - Marseille (22 ianuarie).

Şaisprezecimile Cupei Franţei programate luni 3 ianuarie (PSG-Vannes, ora 22.00) şi marţi 4 ianuarie (Lens-Lille, ora 22.10) se vor disputa, aşadar, cu maximum 5.000 de persoane în tribune.

De asemenea, şeful guvernului a mai clarificat că nu se pune problema pentru momentul instituirii unor restricţii de circulaţie. El a mai declarat că noile reguli privind izolarea vor fi adoptate până la sfârşitul săptămânii "odată ce consultarea organismelor ştiinţifice va fi finalizată”.

În plus, premierul a anunţat şi interzicerea concertelor în picioare, precum şi a consumului de alimente şi băuturi în transportul public, chiar dacă este o călătorie lungă, în cinematografe, săli de sport şi instituţii sportive şi teatre. Consumul în restaurante si baruri trebuie să se facă doar la mese.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite