Franţa: impozit de 75% din profit pentru companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Taxa pe bogăţie” a fost una dintre principalele promisiuni electorale ale preşedintelui socialist Francois Hollande
„Taxa pe bogăţie” a fost una dintre principalele promisiuni electorale ale preşedintelui socialist Francois Hollande

Guvernanţii de la Paris au reluat propunerea de a impune o cotă de impozitare de 75%, însă aceasta nu se va mai aplica indivizilor care câştigă mai mult de un milion de euro pe an, ci companiilor ale căror fonduri de salarii ating în doi ani consecutivi valoarea de un milion de euro.

După ce Consiliul Constituţional al Franţei a respins propunerea guvernanţilor de a impozita cu 75% veniturile persoanelor care câştigă mai mult de un million de euro într-un an, Executivul de la Paris a găsit o nouă formulă pentru „taxa pe bogăţie”. 

Aceasta se va aplica la aceeaşi cotă, dar pentru profitul fiecărei companii care, în doi ani consecutivi, plăteşte salarii în valoare totală de un milion de euro, potrivit AFP. 

Consiliul Constituţional al Franţei a respins printr-o decizie publicată în decembrie majorarea la 75% a impozitului pe venit pentru persoanele cu câştiguri anuale mai ridicate de un milion de euro, măsură care a fost una dintre principalele promisiuni pe baza căreia actualul preşedinte Francois Hollande a câştigat cursa electorală în faţa fostului şef de la Palatul Élysée, Nicolas Sarkozy.

Noua cotă a impozitului, care l-a determinat pe actorul Gerard Depardieu să renunţe la cetăţenia franceză cu mare scandal, urma să intre în vigoare de la începutul anului viitor şi a stârnit reacţii ferme din partea comunităţii de business din Franţa. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite