METEO Weekend ploios în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au emis un cod galben de furtună în Dobroga FOTO Adevărul
Meteorologii au emis un cod galben de furtună în Dobroga FOTO Adevărul

Meteorologii au anunţat că în următoarele trei zile vremea va rămâne instabilă, cu temperaturi ce se vor situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Va ploua în averse pe arii extinse, iar precipitaţiile vor fi însoţite de descărcări electrice.

Vineri, vremea va rămâne închisă, cu temperaturi minime între 14 grade (în Maramureş şi Transilvania) şi 22 de grade (Dobrogea). Temperaturile maxime se vor situa între 17 (Maramureş) şi 27 (Muntenia). Va ploua pe arii extinse, în majoritatea regiunilor, mai puţin în Oltenia, unde însă cerul va fi înnorat.

Sâmbătă, vremea va rămâne instabilă, astfel că va ploua în toate regiunile ţării. În sudul şi vestul ţării, temperaturile minime nu vor coborî sub 22 de grade, în timp ce maximele vor fi de 28 de grade în Muntenia şi de 27 grade în Oltenia şi Dobrogea. În vestul şi centrul ţării, va fi mai frig, astfel că maximele termice nu vor depăşi 24 de grade Celsius în Transilvania. În Banat, mercurul din termometre nu va depăşi 23 de grade Celsius, în timp ce în Crişana şi Maramureş maxima nu va depăşi 21 de grade.

Şi duminică va ploua pe arii extinse în toată ţara, însă în sudul şi vestul ţării va fi mai cald. Astfel, maximele termice în Oltenia vor fi de 27 de grade, în Moldova şi Dobrogea de 29, în timp ce în Muntenia, temperaturile ar putea atinge şi 30 de grade Celsius.

UPDATE Meteorologii au emis o averizare cod galben de vijelie pentru estul judeţului Constanţa şi litoral. Potrivit meteorologilor, în intervalul 11.25 - 12.25 ar putea cădea ploi cu caracter de aversă ce ar putea depăşi 20 de litri pe metrul pătrat. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10.35 – 11.35 vor cădea ploi cu caracter de aversă ce ar putea depăşi 20 de litri pe metrul pătrat. Totodată, în vestul şi sudul Dobrogei, dar şi în Bălţile Ialomiţei şi Brăilei se vor semnala intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În plus, în aceste zone aversele de ploaie vor fi însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Asta după ce ieri Bucureştiul şi mai multe judeţe s-au aflat sub atenţionare meteorologică de furtuni. În provincie nu au existat răniţi, însă au fost afectate 29 de localităţi din 16 judeţe.

Bucureştiul a fost joi sub cod portocaliu de furtună. 18 persoane au fost transportate la spital, după ce au fost rănite de mai multe panouri publicitare care s-au prăbuşit în Capitală. În acelaşi timp  numărul de urgenţă 112 a fost apelat de peste 700 de ori, mai multe curse aeriene au fost amânate şi câteva zeci de trenuri au rămas pe şine după ce arborii rupţi de vânt le-au blocat drumul.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite