FOTO Triplul asasinat din Alpii francezi, comis după o ceartă de familie privind o moştenire uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa familiei Al-Hilli, în valoare de un milion de lire sterline, din localitatea Claygate, comitatul Surrey situat la periferia de sud a Londra FOTO: Reuters
Casa familiei Al-Hilli, în valoare de un milion de lire sterline, din localitatea Claygate, comitatul Surrey situat la periferia de sud a Londra FOTO: Reuters

Triplul asasinat din Franţa la care au fost martore două fetiţe ar fi fost comandat de un membru al familiei, principalul suspect fiind chiar fratele capului familiei. Cei doi fraţi britanici de origine irakiană îşi disputau o uriaşă moştenire.

Autorităţile franceze şi britanice au pornit pe urmele autorilor atacului armat comis în Alpii francezi. Două fetiţe au urmărit cum sunt executaţi mama, tatăl şi bunica. Un biciclist, care a surprins întreaga tragedie, a încercat să-i acorde primul ajutor uneia dintre fetiţe, însă a ajuns să-şi piardă şi el viata.

În urma investigaţiilor, poliştiştii au descoperit că motivul asasinatului ar putea fi o dispută familială ce se învârtea în jurul unei moşteniri consistente, informează BBC News. 

Principalul suspect este chiar fratele lui Saad al Hilli, capului familiei care a fost ucis în sud-estul Franţei, în apropiere de comuna Chevaline de lângă lacul Annecy, nu departe de graniţa cu Elveţia.

Procuror francez Eric Maillaud, care se ocupă de caz, a declarat că o sursă a poliţiei britanice a susţinut că ar fi existat un conflict între bărbatul ucis şi fratele său. Maillaud a adăugat că, în timpul interogatoriului, fratele lui Al-Hilli a afirmat că nu avea niciun conflict cu acesta.

Procurorul Maillaud a adăugat că fetiţa de patru ani, Zeena al-Hilli, care a supravieţuit nu a putut fi de niciun ajutor investigaţiei pentru că se ascundea printre picioarele mamei în timpul atacului. Totuşi, micuţa a putut confirma poliţiei franceze că tatăl şi mama ei au fost primele persoane ucise. 

Sora sa mai mare, Zainab în vârstă de şapte ani, a supravieţuit atacului dar a suferit traume severe la nivelul capului. În prezent, fata este spitalizată la spitalul din Grenoble şi a fost indusă o comă artificială pentru a ajuta la recuperarea ei.

Execuţie în stil mafiot

Maillaud a dezvăluit şi alte detalii legate de omoruri, adăugând că aproape 25 de cartuşe de gloanţe au fost găsite în vehiculul familiei şi că toţi cei ucişi au avut cel puţin câte trei găuri de gloanţe, fiecare fiind împuşcat în cap.

Investigatorii caută un vehicul 4x4 închis la culoare sau verde şi o motocicletă, ambele bănuindu-se că au o legătură cu omorurile, conform mărturiei unui martor.

Procurorii ar putea avea probleme în găsirea unui îngrijitor pentru cele două fetiţe supravieţuitoare. El a declarat că poliţia nu va da spre îngrijire copiii „primei persoane care apare şi are numele de Al-Hilli”.

Cine este Saad al-Hilli

Personajul-cheie al asasinatului din Alpi este inginerul în aeronautică Saad Al-Hilli (50 de ani), capul familiei atacate în apropiere de lacul Annecy. Născut în capitala irakiană Bagdad, el a ajuns în Marea Britanie în anii '70, relatează „The Daily Mail”.

Publicaţia citează un apropiat al familiei care susţine că părinţii lui Saad Al-Hilli au fugit în anii '70 din Irak din cauza legăturile pe care le aveau cu partidul Ba'ath al lui Saddam Hussein. Potrivit sursei anomine, tatăl lui Saad ar fi fost exclus din formaţiunea politică şi, de teamă pentru viaţa sa şi a familiei, a părăsit Irakul.

Ajuns în adolescenţă în Marea Britanie, tânărul Saad al-Hilli a studiat la Academia Pimlico din Londra, unde s-a specializat în matematică, fizică şi desen tehnic. Şi-a fondat propria companie consultanţă în domeniul aviaţiei, Shtech Ltd, pentru ca mai târziu să colaboreze şi cu o companie de tehnologie aerospaţială din Guildford, potrivit declaraţiilor procurorului francez Eric Maillaud, citat de publicaţia „Libération”.

În cadrul anchetei privind triplul asasinat al familiei Al-Hilli, poliţiştii au descoperit că Saad a fost supravegheat de forţele speciale anti-tero americane şi britanice, în martie 2003, când cele două state au invadat Irakul.

Poliţia britanică a petrecut săptămâni întregi în faţa casei familiei, din localitatea Claygate, comitatul Surrey situat la periferia de sud a Londra. Agenţii au supravegheat locuinţa în valoare de un milion de lire sterline a  inginerului aeronautic Saad al-Hilli, dar şi fiecare deplasare a sa sau a membrilor familiei sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite