VIDEO Patru persoane au fost împuşcate în Franţa. O fetiţă de patru ani se ascundea sub un cadavru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei cadavre prezentând urme de gloanţe au fost găsite într-un BMW înregistrat în Marea Britanie, în apropierea unui lac din sud-estul Franţei. Un al patrulea cadavru, despre care poliţia susţine că este al unui ciclist, a fost găsit în apropiere de scena „unei crime dramatice“, aşa cum a fost ea descrisă.

Victimele au fost descoperite de un alt ciclist, într-o parcare din pădurea situatã în apropiere de comuna Chevaline, nu departe de graniţa cu Elveţia.

În atacul armat a fost ucis un bărbat în vârstă de 50 de ani, Saad al-Hilli care se afla la volan şi două femei: soţia (50 de ani) şi mama lui (77 de ani). Al Hilli s-a născut în Bagdad, dar locuia cu familia în Claygate, la 26 de kilometri din Londra.

Primele cercetări sugerează că victimele au fost împuşcate din afara autovehiculului. Lângă cel de-al patrulea cadavru a fost descoperită o bicicletă.

casa londra. reuters

Sub unul dintre cadavrele din maşină poliţiştii francezi au găsit, la opt ore de la incidentul armat, o fetiţă de patru ani, care vorbeşte engleză. Ea se ascundea sub picioarele uneia dintre victime şi a fost găsită aproape de miezul nopţii, abia după ce au ajuns tehnicienii de la Institutul de cercetare criminalistică.

Aveam ordin să nu intrăm în vehicul pentru a nu modifica poziţionarea cadavrelor“, a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Benoit Vinnemann. Anchetatorii nu au observat-o pe fetiţă pentru că aceasta nu s-a mişcat în timpul în care autorităţile aşteptau să poată deschide maşina.

Probabil terorizată, fetiţa a stat complet ascunsă printre cadavre. A fost examinată şi internată în spital. Se află în afara oricărui pericol, dar a trecut printr-o experienţă îngrozitoare“, a declarat procurorul Eric Maillaud.

O a două fetiţă, de aproximativ 7-8 ani, a fost găsită rănită pe drum şi se află acum la spital, potrivit BBC. Iniţial, medicii i-au anunţat decesul, dar ulterior au spus că se află în stare stabilă.

Una dintre teoriile anchetatorilor este că pasagerii au fost luaţi în vizor de atacator pentru că se aflau într-o maşină scumpă şi au fost păcăliţi să tragă pe dreapta, pentru ca apoi jaful să se transforme într-o crimă. Poliţiştii cred că ciclistul care a fost găsit mort în apropiere ar fi încercat să intervină şi a devenit o victimă pentru că a fost martorul jafului armat.

„Este o scenă a unei crime dramatice, aşa cum vedem la televizor. Există un număr mare de cartuşe la faţa locului“, a spus o sursă citată de cotidianul britanic „The Telegraph“.

Localnicii au povestit că au văzut o maşină albă care a plecat din zonă în viteză, pe la 3-4 dimineaţa. Parcarea în care au fost descoperite victimele se află la 6 kilometri de cea mai apropiată casă şi se află lângă al doilea cel mai mare lac din Franţa, Annecy. Acolo se află o populară staţiune alpină ce atrage mii de turişti britanici şi străini în fiecare vară, fiind cunoscut sub numele de „Veneţia Alpilor“.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite